2014. július 10., csütörtök


s                   

evangélikus is volt már------

A Budapesti Zsidó Hitközség tagjai még fel sem ocsúdtak teljesen a szerdai hírek nyomán, amikor kiderült, hogy Schwezoff Dávid, a nemrégiben megválasztott ügyvezető igazgató élettapasztalatokban bővelkedő pályája még sokkal színesebb, mint gondolni merték volna

TI

A Tudozsido.com zsidó közéleti blog ugyanis olyan fotót tett közzé, amelyen Schwezoff az Evangélikus Hittudományi Egyetem 2001/2002-es induló évfolyamának hallgatójaként látható – azóta lelkésszé szentelt – évfolyamtársaival.

A BZSH a napokban választott utódot a lemondott ügyvezető igazgató, Zoltai Gusztáv helyére. A szavazást kis különbséggel Schwezoff Dávid nyerte az Agrobank-ügyben egykor elítélt Kunos Péter előtt. E hét szerdán aztán a Tudozsido blog képekkel illusztrálva azt közölte az új vezetőről, hogy a kétezres években transzvesztita előadóművészként volt ismert a budapesti meleg közösség szórakozóhelyein, emellett az alsógödi Szent István plébánia kántoraként tevékenykedett.

A hírek sokkolták a zsidó szervezetek tagjait, a Népszabadság információi szerint Heisler András, a Mazsihisz elnöke levelet küldött Tordai Péternek, a BZSH vezetőjének, amelyben azt javasolja: Schwezoffot függesszék fel tisztségéből, és hívjanak össze rendkívüli közgyűlést. Lapunk megpróbálta megszólaltatni Schwezoff Dávidot is, de ő nem találta alkalmasnak az időpontot arra, hogy nyilatkozzon: azt kérte, később keressük újra.(nol)

OM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése