2014. július 10., csütörtök

HOGY EZT  HEISLER NEM TUDTA...

(TORDAIRÓL MÁR NEM IS BESZÉLVE)

A TRANSZVESZTITA "ORTODOX RABBI" ESETE

A KATÓLIKUS KÁNTORRAL – ÚGY IS MINT A

ZOLTAI ÖRÖKÉBE LÉPŐ  ÜV-IG- GEL

 

Olyan dolgok kerültek napvilágra Schwezoff Dáviddal, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) új ügyvezető igazgatójával kapcsolatban, amelyek jelentős kockázatot jelentenek a szervezet számára, súlyosan veszélyeztetik annak működését – lapunk információi szerint egyebek mellett ez szerepel abban a levélben, amelyet Heisler András, a Mazsihisz elnöke küldött Tordai Péternek, a BZSH vezetőjének. Heisler kezdeményezi, hogy függesszék fel tisztségéből az ügyvezetőt, hívjanak össze rendkívüli közgyűlést.

A Tudozsido.com zsidó közéleti blog fényképekkel illusztrált bejegyzésben állította, hogy Schwezoff néhány évvel ezelőtt Carol Hore Mohn néven lépett fel budapesti meleg-szórakozóhelyeken. Ha ez esetleg nem lenne elég: volt olyan időszak is, amikor az alsógödi Szent István-plébánia kántoraként munkálkodott.

Felhívtuk Schwezoff Dávidot, de nem találta alkalmasnak az időpontot arra, hogy nyilatkozzon: azt kérte, később keressük újra. Az Atv.hu kérdésére sem kommentálta a híreket, csak annyit mondott: a Mazsihisz tisztújítását megelőző kampány részének tekinti azokat. Felhívta ugyanakkor a figyelmet a saját honlapján olvasható bemutatkozására, annak is egyik bekezdésére:

„20 évesen olyan környezethez és légkörhöz kezdtem igazodni, amely 8 éven át meghatározta mindennapjaimat. Habár szellemiségében és lelkileg nem azonosultam teljesen a számomra nem ideális életszemlélettel, mégis több éven át kerestem a boldogulás lehetőségét egy olyan világban, amely nem azonos az én értékrendemmel. Nyolc év elteltével tudtam szembenézni ezzel a lelki feszültséggel és – noha véleményem szerint az életben minden helyzet tanítja az embert – korábbi életvezetési döntéseim hibáinak súlyával."

Schwezoff Dávidot múlt héten választották meg a BZSH ügyvezető igazgatójává a tisztázatlan körülmények között lemondott Zoltai Gusztáv helyére. A közgyűlésen a jelöltek beszédei után szavazás következett, kérdéseket nem lehetett feltenni. Tehát az sem derülhetett ki, hogy a küldöttek milyen mértékben voltak tisztában Schwezoff múltjának részleteivel. Annyi biztos: a küldöttek számára készült, a helyszínen szétosztott bemutatkozásában nincs nyoma annak, hogy valamikor is transzvesztita előadóként vagy katolikus kántorként ténykedett volna. Így ajánlotta magát: „pénzügyi területen és szervezetfejlesztésben szerzett évtizedes vezetői tapasztalataimat kívánom a zsidó közösség javára kamatoztatni".

Zoltai Gusztáv távozásával a Mazsihisz ügyvezető igazgatói posztja is megüresedett. Csütörtökön a Mazsihisz közgyűlése következik: eddig úgy hírlett, hogy Schwezoff is elindul a tisztségért. A botrány miatt esélyessé lép elő az a Kunos Péter, aki a BZSH-ban – szoros versenyben – alulmaradt Schwezoff Dáviddal szemben.

Heisler András kérdésünkre megerősítette, hogy levélben javasolta Tordai Péternek, a BZSH vezetőjének: az alapszabály adta keretek között hívja össze az elöljáróságot, függesszék fel tisztségéből a nemrég megválasztott ügyvezető igazgatót, tartsanak rendkívüli közgyűlést. Heisler szerint Schwezoff olyasmiket hallgatott el a közgyűlés elől, amelyek zsarolhatóvá teszik az ügyvezetőt, nagymértékben veszélyeztetik a hitközség további működését.

Tordai lapunknak elmondta: a közeljövőben mindenképpen összehívja a BZSH elöljáróságát. Ami Schwezoff Dávid múltját illeti, közölte: „Sajnos nem voltunk minden információ birtokában a közgyűlési választás előtt."(NÉPSZABADSÁG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése