2013. július 9., kedd

 

 "NEKEM NINCS KERESZTÉNY TESTVÉREM!"(2


   ZOLTAI JELEN VOLT...

 

  Mint utóbb kiderült, az örökös üv.ig jelen volt az Operában, amikor a testvéri szentbeszéd elhangzott, amelyben a lágymányosi magához ölelte a keresztes vitézeket . Jelen volt és nem szólt egy árva mukkot sem.Sem ott, ahol elmondott egy szokványos beszédet, sem azután.

 

Nemcsak ő - senki sem. Mindenki hallgat mint a csuka, mindenki akceptálja a keresztény testvériséget a la lágymányos. Az új elnök is?

 Ez inditott arra, hogy megismételjem: nekem nincs keresztény testvérem. Elég nekem a zsidók is.(*)

 

Ui. Az hogy a hivatalos sippucci honlap – közli – elsőizben , a lágymányosi "rabbiutánzat" lealázkodó, gyalázatos beszédét – új idők új dalait zengi? Talán ez egy felajálkozás D.A. részéről, vagy utasitás az üvigtől, mivel ő ott volt és az ő remekbeszabott beszédét is közlik – természetesen.

 

Meg fogjuk tudni.

 

NEM ÁLNÉVEN

 

    De – mégsem mindenki. Mint kiderült, sokan vannak igy, irnak hozzászólásokat , amiket szivesen közölnénk, ha  nem lennének , "jó" magyar szokás szerint – álnéven. Mi pedig álneves hozzászólásokat nem közlünk. Még "Csótek"ét sem (vagy talán csutak?) Aki hozzá akar szólni bármit – birálatot mint dicséretet – irja meg nevét és e-mail cimét. Anélkül – nem megy. Rabbik is irhatnak és kérhetik hogy névtelenül jelenjenek meg. De - irják ki a nevüket. Ne féljenek, itt nincs Hivatal és nincs a kutyás alelnök.

 Csak a bukott.

 

"Zökkenőmentes" – három hetenként

 

     Névtelen, aláiratlan kakuktojás jelent meg a sipuccai közlöny utóbbi számának második oldalán, ahol – ismételjük: névtelen -közlemény tudatja a nagyérdemüvel, hogy a "kósersági felügyeletben zökkenőmentes a váltás".

 

Miért kellett ott váltani? Mivel a közkedvelt nagytekintélyü Weiszberger főrabbi – aki teljes kilenc évig birta ki a Dob utcában, ahol végig csinált három elnököt és megélt egy tökéletes pénzügyi csődöt – bemondta az unalmast és hazament Izraelbe. Ezt a névtelen, de dobuccai illatu közlemény egészségi állapottal indokolja – de aki tudja, tudja, hogy ez egész más állapot volt mint egészségügyi. A népszerü rabbi, hál' Istennek, kitünő egészségnek örvend – egyszerüen nem birta tovább.

 

Tehát most nincs rabbi, nincs aki a kásrutot ellenőrizze, beleértve a vágást, a Hannát,  stb stb. Erre jön az anonim közlemény és közli hogy minden rendben, mert van egy Menachem Méir Hákohen ÁDLER nevezetü  rabbi, aki "átvette' és igy zökkenőmentes stb.

 

 Az ominózus közlemény csak azt felejti el közölni hogy:

·        Ádler rabbi az izraeli állami főrabbinátus égisze alatt müködik; feladata a "vándorrabbi" szerepe Európa elhagyatott közösségei között és ezen minőségében három hetenként egyszer jut el Budapestre.

·        Ott eltölt 2-3 napot, benéz, körülnéz és azt mondja hogy rendben.

·        Az amerikai ortodoxia "magyar" része, akik a zsidó túrisztika nagy részét teszik ki – élénken tiltakozott ez ellen – mármint hogy a hivatalos izraeli főrabbinátus – akik nekik nem elég vallásosak – felügyeljék ami maradt a magyar ortodoxiából – és bojkottal fenyegetnek.

 

PP. és KP

 

Mindezt tetőzi az a Példátlan Pofátlanság amit az Új Élet elkövet, amikor az emlitett anonim "hir" keretében lead egy szintén névtelen hirdetést, keretben,amely fontos változás  cim alatt közli hogy "Weiszberger  rabbi "levette a "hechsert" a Carmelről és Cari mamáról és igy "ezek a helyek nem állnak ortodox felügyelet alatt".

    Ez a lap július elsejei számában jelenik meg.

 

  Ki az az anonim aki közli ezt? Ki a felelős ezért ? Elsősorban a főszerkesztő,Kardos Péter, aki felteheti a fényképét az első oldalra, de nem közölhet anonim hirdetést amely belegázol mások becsületébe. Utána a lapgazda, akinek már elég sok  van a rovásán.

 

Olvasóink okulására közöljük ismét hogy a két emlitett hely (Carmel és C. mama) ez év május óta a pesti Bét Din hechserje alatt (B.Oberlander és még két rabbi) müködik és ez legalább annyira ortodox és kóser mint ami eddig volt. A mult héten kaserolták a"Fröchlich"et is, amit pedig a tulaj fia, az ultizó tábornok, már rég kaserolhatott volna – ha valaki adna az ő hechserjére.

A gazság amit a sipuccai könyomatos most elkövetett, jellemző az ottani virtschaftra, ami most – remélhetőleg – változni fog.

 

  DE - Hol a változás?

 

Két hét telt el a új elnök megválasztása óta – és siri csend. Nem hallunk terveket, nem látunk tetteket – semmi, gurnist,  nothing, nada.

 

Ha van új elnök és vannak munkatervei - rukkoljon elő velük. Ne várja meg amig az üv.ig felocsudik, és egy ujabb puccsal ujra eltávolitja őt.

יפה שעה אחת קודם! (Ezt majd a "rabbi" leforditja)

  

       KI KAP KÁRPÓTLÁST – KÜLFÖLDÖN?

 

  A HÉTEN ALÁIRTÁK, BEFIZETTÉK, KIFIZETTÉK (LEGALÁBBIS A MAGYAROK) A CLAIMS CONFERENCE-VEL VITA TÁRGYÁT KÉPEZŐ ÖSSZEGET – AZZAL HOGY EZ A KÜLFÖLDÖN ÉLŐ, VOLT MAGYAR HOLOKAUSZT ÁLDOZATOKAT ILLETI.

 

 Kit, hol, mikor, vajon Izrael is külföldnek számit? Senki nem tudja. Kérdeztük az illetékes mazsőknél – ott sem tudják.

 

  A végén ez is, mint a kamatok, a sipucca kazamatáiba kerül?

 

(*) Az első cikk ebben a témában – a mult hét csütörtökön jelent meg.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése