2013. július 25., csütörtök


MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG  
AZ ÚJ ELNŐK TÉBLÁBOL, 

DE ZOLTAI MUNKÁLÓDIK MINT A CIMBALMOS 

FELUJITJÁK A V.C.KET A KOZMA UCCÁBAN

DE MI KÖZE EHHEZ A MAGYAR ZSIDÓ LEVÉLTÁRNAK?

És MIKOR VAN ROS HÁSÁNÁ BARANKOVICSÉKNÁL?

AZ "AUTONÓM" ORTIK A SIP UTCÁBAN – ÁLNÉVEN és

AZ ÚJ ÉLET ELISMERI AZ EMIHET. MESSIÁSI  IDŐK...

 

Jobb napokat látott pesti tudósitóink jelentik:

 

Vajudtak a hegyek és szültek egy ős-új elnököt. Óriási tervei vannak, ki akarja takaritani az istállót, de ehhez jelenleg még egy tollseprője sincs.Közben  a kissé megtépázott nimbuszu üvig lankadatlanul tevékenykedik, mig a kirúgott elnök ott settenkedik a háttérben.

 

Semmi új a nap alatt, mivel a szük kis sikátor utcába be sem süt a nap. Az "Új" vezetőségben (ki választotta őket és mikor?) ott vannak az "autonómok" is, csak álnéven: nem Páskesz Zeév hanem Somlai Tamás. Igy jobban hangzik és a külföldi rabbik sem okvetetlenkednek.

 

Vécépucolás a Kozmában

 

Zoltai nem hagyja magát. Legujabb trükkje: most temetőket renovál, a holtak hallgatólagos beleegyezésével.

 

Erről olvassuk ma: 
"Jelentős felújítási munkálatokról kérdeztük Zoltai Gusztávot, négy budapesti zsidó temetőben. Idén a Budapesti Zsidó Hitközség saját forrásaiból és nyertes állami támogatásokból hosszú évek óta várt felújításokat végeztet el négy, általa fenntartott temetőben.

A közelmúltban 160 veszélyes állapotú fa kivágására került sor, ebből 140 a Kozma utcai temetőben, 20 a lezárt budafoki temetőben található. A kivitelező kiválasztására a hitközség honlapján közzétett nyílt felhívás során került sor, így nagyon kedvező árat tudtunk elérni. A napokban fejeződik be a Kozma utcai központi temető mellékhelységeinek szigetelése és teljes felújítása.

A legnagyobb munkák jelenleg a farkasréti és az óbudai temetőnkben folynak. A farkasréti temetőben megújul a ravatalozó belseje és a kapcsolódó helyiségek, az épület nagy részében szigetelésre kerül sor és a kerítés egy részét is felújítják. - - - - -

A közlemény még, sokat sejttetően hozzáteszi hogy " A munkálatok valamennyi szakasza a rabbiság felügyelete alatt zajlik".

Ez jó, ez a kósere cházerfiszl, új idő új zenéje, ami alkalmat ad az üvignek egy kis dugipénzt  juttatni az éhbérért dolgozó szegény rabbiknak.

No de mit csinál egy rabbi ott? Biztos felügyeli az uj vécéűlőkék kóserságát.

 

Ez mind szép és jó – irja tudósitónk – de mi köze ehhez a MAGYAR ZSIDÓ

LEVÉLTÁR-nak? Ugyanis  a szerencsétlen a levéltár honlapján olvasta a szenzációs hirt, amely azzal végződik, hogy "adományokat szivesen fogadnak".

Ki?

A Levéltár?

***

Tudősitónk jóravaló pesti zsidó, de nem a dörzsölt fajtából és igy nem veszi észre, hogy "Levéltár" az egész hirt, úgy ahogy van, a Mazsihisz honlapjáról másolta ki. Hogy miért? Egy kis szervilizmus arra felé még soha nem ártott meg senkinek. És az üvig hálás, ez köztudott, amig ki nem derül az ellenkezője. Erről részleteket a kirúgott jogtanácsostól lehet(ne) kapni.

 

***

Ki fogja a felujitott és "hechserrel" ellátott mellékhelységeket felavatni – erről még folynak a tárgyalások az új elnök és a régi apparátus között. A kompromisszumos jelölt – Tordai alelnök, aki a BZSH elnöke is, de a bukott elnök  magának vindikálja a tisztséget.

Addig is – adományokat elfogadnak.

 

HONNAN VESZI BARANKOVICS HOGY MIKOR VAN A ZSIDÓ ÚJÉV?

 

Barankovics István rendes goj volt a maga idejében, un, keresztény-demokrata, amikor a két fogalom még nem kontrázta egymást. Becsületesen ellenállt a kommunista terrornak, Rákosi nem tudta őt megfélelemliteni és a legnagyobb ellenzéki párt az övé volt, a 47-es, "kékcédulás" választásokon. Aztán emigrálni kényszerült és meghalt.

 

Nem róla szól ez  a "nekrológ", hanem kései utódairól, akik a debreceni ám-hárácis neológiát beolvasztották egy kdk-s  semmibe amiből kijött a laboratóriumban előállitott ló, amely úgy néz ki mint egy szamár, vagyis ןיצא העגל הזה .

 

Nos, ha van ló, kell egy "mühely" is, ahol zsidóságot fabrikálnak, vagyis tanitják a "keresztény demokratákat" hogyan kell zsidónak lenni. Mühely, kisenciklopédia, kutyafüle, nen tudjuk ki csinálja ezt, de az egyik legutóbbi megnyilvánulásban

megtanitottak bennünket, hogy mi az a Ros Hasana, stb.

Az első mondat úgy kezdődik, hogy" Ros Hosana (Zsidó újév)Az ünnep szeptember végi péntek este kezdődik".

 

Nos Barankovics István ezt nem irta volna le. Mivel ez nem igaz – még neológiában sem.

 

Idén, vagyis  kb. 5 hét mulva, szeptember ötödikén és hatodikán lesz RH"S, vagyis a zsidő újév – nem szeptember végén és nem péntek este kezdődik.

Tavaly, vagyis 2012.ben, Ros Hásáná hétfőre és keddre esett, vagyis szept, 17 – 18. volt, vagyis nem szeptember végén és nem péntek este kezdődött.

Jövőre Ros Hásána, a zsidó ujév, szeptember 25-26. lesz, vagyis nem szeptember végén és nem péntek este kezdődött.

 

Nem tudhatjuk ki bolondit itt kit és miért. Ha zsidóknak szól ez a félrevezető info – ez kriminális. Ha KD.knek – azokat nem érdekli ez a dátum.

Igy már nem is csodálkozunk , amikor a ros hánásá   barankovicsi leirásában olyan gyöngyszemeket találunk, hogy  "---a leviták, a Biblia szerint az őkori Izraelben, tüzoltók és betegápolók, valamint békeidőben katonák is voltak...."

 

Ha a Fidesz pénzeli ezt a zöldséget – kidobott pénz.

 

***

(EL)ISMERŐS AZ EMIH

 

Eddig ezt a betüösszetételt a könyomatos nem használta- Most – új idők, új dalok – az első oldalon "AZ EMIH GRATULÁL".

Az új elnöknek.

 

Hogyan gratulálhat valami/valaki aki nem létezik?

 

Most  már létezik?

 

  Mi történt szerkesztő úr? Utasitás a 3. emeletrő? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése