2013. július 4., csütörtök

 

NAFTALI KRAUS

 

NEKEM NINCS KERESZTÉNY "TESTVÉREM"

 

 A legujabb ezen a téren, az ökumániákus,párbeszéd-benyaló,  "rabbi", aki  azáltal akarna "országos

" lenni, hogy elődjét  szolgaian leutánozza.

 

 Lehoznám szószerint operai beszédét, hogy mindenki lássa, hová vetemedhet egy elrugaszkodott zsidó, miközben egy másik, letépve köteleit mint Sámson, próbál visszatérni elhagyott testvéreihez Azonban nem hozhatom le mert elejétől végig chilul sém sámájim, blaszfémia, Istengyalázás.

    Zsidók minden korban az életüket adták, ha erre kényszeritették őket – és itt egy jingács, aki magát rabbinak hivatja, testvéreinek nevezi az inkvizitorok ivadékait.

 

Emliti ugyan a Nostra Eatatét, de ez irott malaszt. Kérdezze meg miről prédikélnak a katólikus papok vasárnapokon a falusi és kisvárosi templomokban, ahol Kun Páter szelleme kisért. Hallott a gójpapás "rabbi" Kun Páterről, Zadravetzről, Prohászkáról, hogy utódaikat testvéreinek nevezi? Tudja-e egyáltalén hogy miről beszél?

 

Nem tudni ki küldte az Operába, kinek a nevében beszélt ott, de az hogy a  Mazsihisz honlapja hozza le teljes beszédét – új idők új dalait zengi. Feldmájer elnöksége alatt ez talán nem történhetett volna meg.

 

"---- ami velünk, zsidókkal történt, az nem a mi bűnünk. Az odavezető úttal, a korai adversus judaeos irodalom késő hozadékával elsősorban nem nekünk kell elszámolni. A keresztényi egyetemes szeretet elvének súlyos bukása miatti felelősség nem bennünket, zsidókat terhel.
Ezt a munkát keresztény – és szándékosan használom most ezt a kifejezést – testvéreinknek kell elvégezniük. És igen, nem véletlen, hogy a testvéreink szót használtam. Bár vallásilag rengeteg az, ami elválaszt, ám soha nem felejthetjük el, hogy mennyi minden köt össze bennünket:
---"

-         mondta a "rabbi" az Operában. Mi az a "minden" ami összeköt és inek a nevében nevezte őket "testvéreink"nek?

Az én nevemben – nem. Az én testvéreimet magyar csendőrök lökték fel a vagonókba, magyar törvények alapján és magyarok most a legnagyobb tagadói a Holokausztnak. הרצחת וגם הכחשת?!

  

Nekem nincsenek ilyen testvéreim. Ellenben világszerte minden zsidó a testvérem, azok akiket nem sikerült Szálasi testvéreinek kiirtani.

                                   *

   A nyolcvanas évek enyhülő légkörében a kis Kabos útlevelet kért izraeli látogatásra. Akkoriban rokonoknak itt-ott megengedtek egy ilyen látogatást. Kérdezte az ÁVH-s Kabost, kije van magának Izraelben, hogy oda akar menni?

- Nekem kérem – mondta Kabos szemlesütve – ott mindenki rokonom...

2 megjegyzés: