2012. június 24., vasárnap

MAGYAR ZSIDÓ – SZAMÁRSÁG

 

B Á L Á M   C S A C S I J A – RABBISITVA

 

    Nagyon nagy kár, hogy Bálám nem ismer(het)te a svihákot. Ha ismeri – kétségen felüli, hogy megörökiti veretes versében, amit minden héder-gyerek ismer (kivéve ujbudát): "Mily szépek, bozontosak, a te szemöldökeit ó zoli---"-

 

Sőt, ha jobban megismerhette volna, illetve ha svihák feljelenti, ("nem is arameus, nem is varázsló, nem csak áldani nem tud, de átkozni sem") – akkor Bálám megteszi csacsijának, ami nem csoda, hiszen  beszélni azt tud, ha mást nem is.

 

  Innen már csak egy rövidke lépés, hogy a szamár "rabbisitva" legyen. Beszélő szamár adhat ujjlenyomatot és ha fotogén mint a svihák –Liliom öltözetében mint egy ligeti hintáslegény – akkor no problem hogy minden oldalról, előről, hátulról és profilban le legye fotózva, vagyis "rabbisitva".

 

Ha aztán feljelenti a temetőt is, ahol apja nyugszik – a megfelelően elkeritett parcellában – akkor komplett – jöhet a Mickey egér és a többi Disney termék, amelyek az infantillis hiveknek vannak hivatva a Tórát oktatni – vagyis "rabbisitani" őket is.

 

   Azok a "Rabbik", idézőjelben vagy anélkül, akik ránk szabaditották a svihákokat; akik lehetővé tették és teszik nekik, hogy rabbisitsanak – most isszák ennek a levét és ha titokban szégyelik is magukat – most már késő a bánat. A (rossz) szellem kiszabadult a palackból és nagy a chilul hásém . Annyira nagy hogy még svihák társai is távol tartják magukat tőle, a hivatalos szamárakol vezetősége – amely kihasználta a denunciánst -  most hallgat mint a bizonyos a füben.

   Az egyetlen hang amely fennen hangzik, az a svihák iá-ja.

 

    Bölcseink, akik mintha előre látták volna ezt – egy frappáns szamár hasonlattal éltek: "Ha az elődök olyanak voltak mint az angyalok – akkor mi normális, egyszerü emberek vagyunk. De ha az elődök egyszerü emberek voltak – akkor mi szamarak vagyunk és még csak nem is mint Pinchász Ben Jáir szamara..." (BT, Sábbát, 112 b).{amely egy szentéletü, "rabbisitott",  szamár volt}.

 

     Lehet hogy Bölcseink ismerték a svihákot?

 

 (Aki a fentieket nem érti, olvassa el a svihák mai blogját és okosabb lesz.)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése