2011. június 9., csütörtök

MAGYAR ZSIDÓ iszlámista  "ROKONSÁG"

 

  KÉRÉS AZ ÜV.IGHEZ:
 SZÓLJON MÁR "ROKONAINAK",

 HOGY SZÁLLJANAK LE RÓLUNK! . . .

 

     Miután nemrég Gödöllőn kijelentette, hogy  az iszlámista vallás hiveiben rokonait látja, meg kell kérnünk az örökös üv.ig.et, a zsidó szolidaritás nevében, tegyen nekünk egy szivességet: kérje meg rokonait, hogy tekintsenek el a rokoni látogatásoktól.

Ha egy módjuk van, maradjanak inkább otthon, vagy menjenek a ...Sip utcába

 

ELŐZMÉNYEK:


"A magyarországi zsidóság rokonként tekint az iszlám vallásra, és nagyon jó a kapcsolata a keresztény egyházzal" – jelentette ki Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek ügyvezető igazgatója  a mult hét csütörtökön, Gödöllőn.



Európában az országok célja, hogy az államnak és az egyháznak, szétválasztásuk mellett, együtt kell működniük – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek ugyanott.

A magyar EU-elnökség keretében szervezett Keresztény–zsidó–iszlám párbeszéd című kétnapos nemzetközi konferencián a bíboros kifejtette: a Közel-Keletről nagy számban menekülnek a keresztények fenyegetettnek, kilátástalannak tartott helyzetük miatt. Nagyobb problémát okozhat ugyanakkor a bevándorlók és környezetük között az, ha nem keresztény vallásúak érkeznek Európába, mivel az európaiak közül sokan elveszítették vallási identitásukat, ezért egyfajta fenyegetésként élik meg az erős vallási identitású emberek megjelenését.

A magyarországi zsidóság rokonként tekint az iszlám vallásra, és nagyon jó a kapcsolata a keresztény egyházzal – jelentette ki Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek ügyvezető igazgatója csütörtökön, Gödöllőn. A magyarországi zsidóság olyan nagy orientalistákat adott a világnak, mint Vámbéry Ármin vagy Goldziher Ignác, az iszlám vallás történetének külföldön is elismert kutatója – mondta Zoltai.

Az Európai Zsidó Kongresszus végrehajtó bizottságának tagja kijelentette, hogy a zsidó közösségnek a keresztény vallással is nagyon jó a kapcsolata, rendszeres a párbeszéd a két egyház között. Zoltai Gusztáv kitért arra is, hogy élénk a zsidó hitélet ma Magyarországon.
(Forrás: Mazsihisz honlap).

                                                                      *
        Eddig az előzmények.

       Közben az örökös  üv.ig. rokonai tömegesen jönnek az izraeli határokra provokálni és "igérik" hogy rövidesen milliónyi "rokont" vonultatnak fel határainkon, fegyvertelenül természetesen, és azok, ahogy jó rokonokhoz illik, látogatást fognak tenni nálunk.

    Utóbb már tettek két kisérletet. Két tucat bele is halt a nagy igyekezetbe és most igérik hogy jönnek, hajón, repülőgépen és gyalog, tömegesen, hogy felkeressék a "rokon" üviget és elvtársait.

    Lehet hogy nem tudják, hogy az üvig, bár izraeli állampolgár – nincs itt. Ha tudnának, Pesten látogatnának meg őt – a Sip utcában. Ott ki lehetne fejleszteni a "rokonságot", Vámbéry és Goldziher irásainak tanulmányozásaival...

     Addig is, kérjük az üv.ig-et: Kérje meg rokonságát, maradjanak otthon. Nem vagyunk kiváncsiak rájuk.  S ha már lelki szükségét érzi, fejlessze inkább barátságát a keresztényekkel, akik hanyat-homlok menekülnek az iszlám országaiból, ahol gyilkos üldöztetésnek vannak kitéve.

   ( És baráti kérdés Gusztinak: Két hét mulva olvassuk Korách szakaszát, ahol Rási már az elején megkérdezi: "וקורח שפיקח היה – מה ראה לשטות זו"?

Vagyis hol van az megirva, hogy minden hülyeséget amit leirnak neked – el is kell mondani?...)

 

 

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése