2012. január 9., hétfő

 

MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG 2012

EGYÜTTMÜKÖDÉS  A

MAZSIKE és az EMIH között?

 



A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület képviselőivel, Kirschner Péter elnökkel és Hofmann Iván vezetőségi taggal találkozott Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija a Keren Or központban. A megbeszélés során, melyre először került sor a két szervezet között, megismertették egymást szervezeteik tevékenységével. – közli az Emih sajtóosztálya.

A továbbiakban egyeztetettek a mindkét fél által szorgalmazott együttműködésről, a magyarországi zsidó szervezetek között és az ehhez szükséges stratégiák kidolgozásáról. A MAZSIKE vezetői kiemelték, hogy nagyra értékelik az EMIH közösségépítő munkáját.

A megbeszélés során szó volt az örökjáradék felosztásáról is. A MAZSIKE szóban is megismételte írásos javaslatát, mely szerint fontosnak tartja, hogy az örökjáradék újraosztásában a zsidó kulturális szervezetek is részt kapjanak.

 

 Köves Slomó beszámolt arról, hogy a hitközségek közötti egyeztetések során ő is kezdeményezte ezt. Javaslata szerint - melyet eddig a partnerek elvetettek - az így elkülönített pénzt egy kulturális bizottság osztaná szét azon szervezetek között, akik a magyarországi zsidó kulturális életben tevékenykednek.

 

    A szervezetek vezetői a további együttműködésben és folyamatos egyeztetésben maradtak.

 

                                                           ***

   Egyelőre – minden kommentár nélkül.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése