2012. január 1., vasárnap

 

FERDMÁJER PÉTER (Ferdi) LEVELÉT MEGIRTA - - -

 

A TÓRAADÁS ÜNNEPÉN NYILVÁNOSAN


 DOLGOZNI – SZABAD;


 DE ISTEN NEVÉT  LEIRNI


(EGY GÓJNAK) - TILOS. . .

 

Tegnap közöltük itt A Magyar Narancs interjujának egy kis részét Donáth László evangélikus lelkésszel, amelyben meglepő éleslátással néhány sort szentel a magyarországi zsidóság jelenlegi problémáinak is. A szerző, lévén meggyőződéses baloldali, aki annakidején a kriptokommunista MSZP országgyülési képveselője is volt – ebből a világnézeti állásból birálja a jelenlegi kormányt, amelynek bevallott "bűne" hogy jobb-közép és még ennél is nagyobb vétke hogy 2/3-is többséget kapott.

 

 A dolog ezen része bennünket nem különösebben érdekelvén, azt a részt közöltük, amely a zsidókkal foglalkozik.

 

Erre reagál a face-bookján közzétett levelében Ferdmájer Péter (Ferdi), a Judenrát jelenlegi elnöke, aki abba kapaszkodik bele, hogy D.L. kiirta Isten nevét, amit az olyan vallásos zsidók mint F.P. csak úgy irnak le hogy          I—ten. Másra nem reagál, csak erre. Ezenkivűl a magyar zsidóságban és a Mazsihisz nevü Judenrátban minden rendben van.

 

A  nótórius levéliró Donáthot lezsidózza, lesóázza, majd kioktatja és tudatlannak nyilvánitja, mivel leirta Isten nevét. Ezzel a vidéki ügyvéd olyan bődületes tudatlanságot árul el, ami még Mazsihisz körökben is ritka, mivel

 

1)      A tilalom a négy héber betüs, speciálisan zsidó Istennévre vonatkozik, amit még a szájon kiejteni, kimondani sem szabad. Ezt variálják egyes nagyon vallásos emberek (mint például F.P).--olyképpen hogy még az Örökkévalót is úgy irják le, hogy Ö- - - -való.

2)      A tilalom csak és kizárólag zsidókra vonatkozik, nem gójokra általában és református lelkészekre partikulárisan.


3)      Zsidóknál is csak azok tartják ezeket a szokásjogi formulákat, akik nem szegnek szombatot, nem dolgoznak nyilvánosan Sávuot ünnepén, a Tóra adás napján (ahogy F.P. tette néhány évvel ezelőtt) és  nem nyilatkozzák a Bazilikában(!!!), hogy Trianon rosszabb volt a zsidóknak mint a Holokauszt.

 

 

       MIVEL AZ ÁM-HÓÓREC ELNÖK LEVELÉT NAGY OKOSAN NEM TETTE KÖZZÉ A MAZSIHISZ HONLAPJÁN – AHOL MAGVAS GONDOLATAIT ÉS MAGASRÖPTÜ TÓRA MAGYARÁZATAIT SZOKTA KÖZÖLTETNI (gondoljuk, az Új Életben sem) ezért közérdeknek tartjuk, hogy ezt a nagyközönség is lássa, olvashassa és tudja, milyen vallásos elnöke van neki.

 

TESSÉK:

 

 

 

תחתית הטופס

הפרופיל של dr. Feldmájer Péter

·                                

dr. Feldmájer Péter

 

T.
Donát László
Lelkész úrnak
Budapest

Tisztelt Lelkész úr!
Kedves László!

Megdöbbenve olvastam a Magyar Narancs – éppen a karácsonyi (!) dupla számában - az interjúdat.
Azt mondtad „A magyar zsidók I-ét is Orbán Viktornak hívják"
Aki bármiféle ismerettel rendelkezik a zsidó vallásról, az Ószövetségről, az pontosan tudja, hogy ennél durvábban nem lehet megsérteni a zsidó embereket. Az Örökkévaló nevét nem lehet kiejteni. Soha nem lehet hozzá hasonlítani senkit, és ezt te, mint kiváló Biblia magyarázó pontosan tudod. Mi elutasítjuk a bálványimádást.
Nem hittem volna, hogy a „Szabadság téri prédikátor" szintjére más is leszáll. Neked most sikerült.
Nem hiszem, hogy akadna olyan lelkész a németországi Lutheránus gyülekezetekben, aki ezt elmondta volna, újságban lenyilatkozta volna ezt a szöveget. Azokban a közösségekben megértették a vészkorszak tanúságait. 
Különösen fájdalmas, hogy ezt a mondatot te mondtad el, mert számtalan zsidó rokonod szenvedte végig a holokausztot, haltak meg az Ő szent nevéért, és akik túlélték, egész életükben magukban hordozták a szörnyűségek emlékét. 
Tegnap, amikor elolvastam a cikket, özönvízszerű eső zúdult a városra, talán meggyilkolt zsidó rokonaid könnyei voltak azok, akik így siratták, hogy egy ilyen - korábban magát baloldalinak mutató - vallásos ember ide jutott. 
Ma reggelre szép napos idő lett, remélem, hogy téged is megvilágosított. 
Nem kérem tőled, hogy szégyelld magad.
Helyetted én szégyellem magam, hogy ide jutott ez az ország, sajnálom, hogy így esett. 
Remélem, a hamarosan ránk köszöntő péntek este elhozza neked a megnyugvást, a pihenést, és visszahozza a bölcsességedet.
Sabat Salom!

Budapest, 5772. Kiszlév hó 20.

Szomorúsággal:

Dr. Feldmájer Péter

 

     AZ ULTRA-ORTODOX FERDMÁJER ITT "TERMÉSZETESEN" A HÉBER DÁTUMOT HASZNÁLJA, HOGY ELKÁPRÁZTASSA A "TUDATLAN" DONÁTHOT – AMI A GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT  DECEMBER 16- VOLT.  A CIKK A MAGYAR NARANCSBAN EGY NAPPAL KORÁBBAN DEC. 15-ÉN JELENT MEG. MOST A 168 ÓRA FELMELEGITETTE.

Miután a legutóbb közgyülésen látványosan meghiusult Ferdi szándéka, hogy új országos főrabbit nevezzen ki – most úgy látszik magának vindikálja ezt a stallumot is.

 

Váljon egészségére

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése