2010. december 13., hétfő

MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG: A MAZSIHISZ NEM TUD RÓLA??

 MARTONYI TALÁLKOZÓJÁN A TÖRTÉNELMI EGYHÁZAKKAL –
 
LAZAROVITS E. ÉS KÖVES S. KÉPVISELTÉK A ZSIDÓSÁGOT

 

 
Az Európai Unió honlapjának tanusága szerint az elmult pénteken tartott tanácskozáson, amelyet Martonyi János külügyminiszer tartott a történelmi egyházak vezetőivel – Lazarovits Ernő és Köves Slomó rabbi képviselték a zsidóságot.

 

     Lásd lentebb a hivatalos közleményt, kisebb röviditésekkel:

 

"A történelmi egyházak és a kormány összefognak

 
a jövő évi magyar EU-elnökség sikeréért

 

"Martonyi János külügyminiszter, Győri Enikő EU-s ügyekért felelős államtitkár és a történelmi egyházak magyarországi vezetőinek 2010. december 10.-i találkozóján a résztvevők egyetértettek, hogy a januártól induló soros magyar EU-elnökség sikeressége és a Magyarországról alkotott kép javítása a kormány, az egyházak és az egész ország közös célja. A történelmi egyházak aktív részt kívánnak vállalni ebben a feladatban, kiemelt figyelemmel az önkéntességre és a kulturális sokszínűségre.

    "Martonyi János külügyminiszter a találkozón elmondta: a soros EU-elnökség kormányzati feladat, ám a félév végén nemcsak a kormány munkáját, hanem az egész országot fogják megítélni. Ezért a külügyminiszter arra kérte a történelmi egyházak vezetőit, hogy segítsenek a Magyarországról alkotott kép javításában. A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az európai kormányok többségének, a magyarhoz hasonlóan azonos az értékrendje az egyházakéval. Kiemelte, hogy az emberi tényező az, amitől hazánk és Európa jövője függ. Martonyi János elmondta: a magyar kormány kiemelt figyelmet fordít az egyházakkal való párbeszédre, amelyet a Lisszaboni szerződés is tartalmaz.

"A következő félévben különös jelentőséget kap az önkéntesség európai éve, amelynek magyarországi programjaiba a kormány várja az egyházak bekapcsolódását. Győri Enikő, EU-s ügyekért felelős államtitkár, felhívta a figyelmet arra, hogy az önkéntesség évének már működő honlapján lehet regisztrálni az önkéntes programokra, és felkérte az egyházakat is a csatlakozásra. Győri Enikő elmondta: a tervek szerint a jövő félévben a kormány tagjai és az EU-tagállamok hazánkba akkreditált nagykövetei is vállalnak majd önkéntes munkát.

   " Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a soros elnökség prioritásai közül kiemelte a roma stratégia megalkotásának fontosságát, a lehetőséget arra, hogy ennek révén több munkahely létesülhessen hazánkban is. Dr. Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke úgy fogalmazott, hogy a magyar EU-elnökség prioritásai, az ember középpontba helyezése közös cél. Kiemelte, hogy az egyház önkéntesség nélkül elképzelhetetlen, ezért a  2011-es európai Önkéntesség Éve különös jelentőségű a számukra. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az egyházak minden évben megrendezendő ökomenikus imahetének első napját (2011. január 16.) hazánk, és ezen belül a magyar soros EU-elnökség sikeréért ajánlották fel.

"Dr. Fabiny Tamás a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének püspöke, szerint  a  "gyere, siess segítségünkre"  most az egyházaknak szól. . A magyar soros elnökség sikerét az Evangélikus Egyház nemzetközi kapcsolatai is elősegíthetik, mondta el a prioritásokkal kapcsolatban megfogalmazott konkrét elképzelései mellett.

    "Dr. Lazarovits Ernő, a   Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége külügyi osztályának vezetője elmondta: a kormány és az egyház közös célja, a béke, szeretet, és az egyetértés megteremtése, amelyen az EU-elnökség félévében is közösen munkálkodnak majd.

 "Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija úgy vélte: az EU és a világ kiemelt figyelemmel néz ránk, és fontos, hogy a Magyarországról alkotott torz, kontextusából kiemelt, kép megváltozzon.

"Az EU-elnökség sikere érdekében az egyházakkal való egyeztetés és konzultáció folyamatos lesz."

·         ( Forrás: Európai Unió/ Sófár)

 

                                                                                    ***

      A szerk. megjegyzése:

      1) A külügyminiszter okosan teszi ha az egyházak segitségét kéri, mivel Magyarország jelenlegi külföldi megitélése – az ismert valóságelemek alapján – hadd ne mondjuk, a béka feneke alatt van.

   2)  Segiteni elsősorban a zsidó "egyházak" tudnának, ha cáfolnának  a fasisztoid jellegü antiszemita uszitásról szóló  hireket. Nem hisszük hogy  ezt kellene tenniők, amig a kormány nem lép a jelenség megfékezése érdekében.

    3) Legjobb tudomásunk szerint ez az első eset hogy a magyar kormány ilyen-jellegű tanácskozásra az Emih-et is meghivja.

  4) Talán ez az oka annak hogy a Mazsihisz honlapja, amely beszámol Obama Hanukájáról a Fehér Házban, nem adott ezidáig hirt a tanácskozásról. Vagy lehet, hogy Lazarovitsnak nincs "hirértéke" a Sip utcában?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése