2010. december 1., szerda

MAGYAR "ZSIDÓ" VALÓSÁG: FIZETETT MÓSZEREK ÉS EGY BARÁTSÁGOS OLASZ BOSZORKÁNY

 A POL.BIZ. HATÁROZATA AZ ,EGYEBEK' PONTBAN

 

Igy hangzik  az a hivatalos jelentés, melynek közzétételére az MTI-t, illetve Andikát felhatalmazták:

 

"A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vezetősége és a Budapesti Zsidó Hitközség elöljárósága a 2010. novemberre kitűzött rendes vezetőségi, – a körzeti elnökökkel kibővített – elöljárósági üléseiken az „Egyebek" napirendi pontban az alábbi határozatot hozta:



A MAZSIHISZ vezetősége és a BZSH elöljárósága a médiában napvilágot látott negatív kritikák és vélemények kapcsán, a meghallgatott tényszerű tájékoztató után egyhangúlag töretlen bizalmáról biztosítja Zoltai Gusztávot, a MAZSIHISZ és a BZSH ügyvezető igazgatóját.
"

 

   Csak igy, két tőmondatban. Nem itélik el a galád mószerokat és még galádabb módszereiket; nem nevezik néven a szombatista (de nem szobatiszta) csibészeket, akik zsidó testvéreik vérét ontják alávaló spicliskedésükkel, nem emlitik meg a Bátlen-Ház zsuzsáját, aki szintén a kezdeményező aláirók között volt – semmi.

   Csak "töretlen bizalom".

És fizetik tovább a mószerok vérdiját, apanázsait, milliókat dobnak ki az ablakon, csakhogy csend legyen, de nincs csend

A gyanutlan zsidó, aki nem tudja miről van szó, azt hiheti hogy Zoltai minimum meggyilkolt valakit, vagy erőszakot követett el a séjgec "piarista" nagymamáján. Hogy az ég világon nem csinált semmit,  az fel sem merül, hiszen ha nem – miért kell a "töretlen bizalom". A törött már nem is jó?

    A határozók között ott sunyitottak azok is, akik Zoltai vérét akarják venni. Most hallgattak, alkalomra várnak, jelre az "elnök"től.

   Reméljük hogy nem lesz alkalmuk. A besúgóknak, a mószeroknak – nem lesz reménységük!

         ולמלשינים אל תהי תקווה וכל הזדים כרגע יאבדו

                                                        ***

 HÁZASSÁGTÖRŐ "RABBI" A  "betéritő"  BÉT DINBEN

         Ha valakit véletlenül érdekelne, miért nem fogadják el világszerte a pesti betéritéseket, ime, tessék elolvasni:

  .A mult héten lezajlott a pesti (vagyis Sip utcai Bét Din előtt egy betéritési ceremonia. Egy nótórius "betérőt" téritett be a kitünő és nemrég kitüntetett "Jidú", azaz Deutsch Róbert főrabbi. Az illető betéritett évekig Izraelben élt, ahol esze ágába sem jutott betérni, de miután "hazament" Magyarországra, elhagyta zsidó feleségét és gyerekeit és összebarátkozott egy sikszeval – hirtelen sürgős lett a betérés, miután a zsidóság szelleme hirtelen megcsapta az illetőt. Személye nem érdekes, az sem hogy pillanatnyilag milyen érdek sugallotta a betérést.

 

Az érdekes itt a betéritő Bét Din, amelynek három tagunak kell lennie. Volt is: az egyik az emlitett Jidú, a másik a dandártábornok (aki már obsitos) és a harmadik, igen a harmadik, az nem fő, hanem csak "rabbi" ,  akit zűrös családi élete miatt eltávolitottak zsinagógájából, miután előbb elvett egy betéritett sikszet, majd elhagyta miután az gyereket szült neki és összeállt egy ujabb sikszével. Elnökének dicséretére legyen mondva, hogy ez a nem éppen rabbinikus viselkedés nem nyerte meg tetszését és kirúgta a "rabbi" urat, aki előzőleg már elhiresült mint az ismert svihák barátja, a "fiatak rabbik" egyik szóvivője és a "maszoreti" (vagyis enyhén református zsidók) elkötelezettje.

   Erre a Sip utca, nagyokosan, áthelyezte egy nemlétező közösségbe ahol még péntek este sincs minjen (ezért jár Z.nak letólás, nem azért amit nem követett el) és kinevezték a  téritő Bét Din tagjának...

     Ki nevezte ki? Ki adja a hechsert a sikszekra?

  Még nem tudjuk – de megtudjuk.

                                                                                  *

 POGÁNY HANUKA VILÁGSZERTE - A BÁTLEN HÁZBAN

       Ki mondja hogy nincs jiddiskeit Budapesten? Aljas rágalom. Tessék csak bemenni a Bátlen-Ház,( vagy hivatalos nevén, amelyre a Sip utcából a csekket kapja: Bálint-Ház) honlapjára és ott részletes információt kapni egy zsidó ünnepról, vagyis konkréten a Hanukáról, ami most esedékes.

Elöször elmondják – nagyon helyesen – hogy Hanuka mind a nyolc napján gyujtunk gyertyákat, (nem úgy mint egyes pesti  "zsinegek"ben, ahol csak az ötödik napon kezdődik) az áldásokat is, Donin halacháit is, egy látje receptet is; a Máoz Curt is, de nem leforditva, nehogy a gyerekek megtudják miről van szó), szó esik valami Mattatiás(?) ról aki miatt, állitólag az egész van (lehet hogy ez Matitjáhu lenne?)  de a hab a tortára, mint mindig a végén jön: A Fény ünnepe a világban, vagyis hogy ünneplik, különféle pogány gójok az ő fényük ünnepét. Vagyis az ő szavaikkal:

Fény ünnepe a világ körül

A világ minden táján ünnepelnek valamilyen formában gyertyalángos ünnepet. Látogassuk körbe a világot, lássuk, ki mit és hogyan ünnepel".

- mondja az  valaki, az egyik "aláiró" (Fritz Zsuzsa) honlapján.

Ennek után jönnek a skótok, akik a "Nap istenét" ünnepelték, meg a pakisztánok, meg a buddhisták, meg Bifana, egy "barátságos olasz boszorkány", meg Tibetben a haldoklók éve és a kinai ujév. Csak karácsonyt nem emlitik, mert azt a zsidó gyerekek jobban tudják mint Hanukát.

Ja igen, a "retkek éjszakáját" Mexikóban el is felejtettük, pedig az a bátlenok szerint igencsak hasonlit Hanukára.

Hogy mondta annó Óziás bácsi a nyóckerből: fiatal voltam, meg is öregedtem. Sok okos zsidót ismertem. De ha egy zsidó hülye – az aztán nagyon hülye.

Miért kell a Bátlenoknak ezt a szerepet vállalni?

    

 

 

2 megjegyzés: