2010. június 1., kedd

"HUMANISTA" KALÓZOK IZRAEL ELLEN - FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK HOLNAP-HOLNAPUTÁN

HUMANITÁRISNAK ÁLCÁZOTT TERRORTÁMADÁS IZRAEL ELLEN (2)

 

TOVÁBBI HAJÓK JÖNNEK

 Hogy lehet megállitani őket, anélkül hogy katonáinkat kitennénk a terroristák dühének?

MIÉRT BECSÜLTÜK ENNYÍRE LE A KALÓZOK ELLENSÉGESKEDÉSÉT? –

Kérdezi a  The Jerusalem Post föszerkesztője analizisében

 

Naftali Kraus (Izrael, kedd reggel)

 

   Az hogy most, egyelőre, nem ajánlatos a török Antáliába utazni és ott fillérekért nyaralni – jobban zavarja az átlag izraelit (akinek nem szolgál fia a haditengerészetnél) mint  az Ensz Biztonság Tanácsának határozata , amely mindig elitéli Izraelt bármit is csinál.

 

    Közben itt az önmarcangolás, hogy történhetett, hogy ennyire lebecsültük a "humanista" kalózók ellenséges szándékát, amikor mi magunk deklaráltuk őket terroristáknak? – kérdezi analizisében David Horovitz, a The jerusalem Post főszerkesztője – hát nem lehetett a hajókat máskép megállitani?

 

Persze hogy lehetett – mondja a haditengerészet ex-parancsnok-helyettese – csak úgy gondoltuk hogy igy egyszerübb. Hiszen humanitákról volt szó...

 

    Most, amikor már több további hajó uton van (köztül a Rachel Cory) majd meggondolják...

 

    Időközben - - -

 

  *  A rendőrség kihallgatja a hajók több mint 600 utasát. Elkülönitik azokat akik fegyverrel támadtak a katonákra, a tengerbe dobtak többet, hasbaszúrtak két tisztet – isteni csoda hogy nincsenek halottak katonáink között, "csak" sebesültek – és sokan közülük elbarrikádozták magukat a török vezérhajó, Mavi Marmara, kabinjaiban.

 

     *Tovább folyik a hajó átkutatása, sok kézi fegyvert, késeket, baltákat, stb – találtak és a Gázának szánt segélyt a hét végén átküldik .

 

* Natanjáhu miniszterelnők lemondta mára tervezett találkozását Obama elnökkel és hazajött. Kormánya több tagja szerint ő a fő "tűzoltó", neki ilyenkor itthon kell lenni...

*  Mint most lassan kiderül, a terroristák, anarchisták és több nemzetközi kalandor, a török marmarán gyülekeztek, mig a több öt hajó utasai csendben megadták magukat és a hajuk szála nem görbüét meg. Közülük 48 utast  hazaküldtek, légi úton.

 * Az izraeli arabság, amely mára szrájkot hirdetett (ami a gyakorlatban azt jelenti hogy Jeruzsálem óvárosában néhány üzlet zárva tart) aránylag csendben volt, leszámitva néhány tüntetést és kődobálást.

* Az illetékes hatóság, amely a nemzetközi terrort figyeli – felhivással fordult az izraeliekhez: egyelőre ne utazzanak az ellenséges magatartást tanusitó Törökországba.

 

*Az un. "Palesztin Hatóság" három napos gyászt rendelt el...

 

(Folyt.köv.)

 

Tegnap irtuk:

 

 HUMANITÁRIUSNAK ÁLCÁZOTT TERRORTÁMADÁS IZRAEL ELLEN

 

"MAXIMUM KÖPÉSEKRE ÉS SZITKOKRA VOLTUNK FELKÉSZÜLVE"  - MONDJÁK A SEBESÜLT KATONÁK

 

Naivitás vagy a "szép izraeli" ábrándja? Az adott helyzetben jó hogy bincs több halott – mondja egy biztonsági

Szakértő * Rabin volt személyi titkára: miért kellett néhány fantasztából hőst csinálni? A sok kérdőjel amire nincs válasz

 

 

     Hétfő este hat órakor a dolog már végetért. Amitől már szombaton tartottam, ma következett be: néhány terrorista, akik humanistának álcázták magukat, és többszáz naiv balek, anarchisták akik minden balhéra kaphatók és a szervezet arab terror kiképzett ügynökei – ismét csőbe húzták Izraelt.

 

    Hat rozoga lélekvesztőből álló flotilla, amely  humanitárius segitséget szállit a "szegény éhező gázaiaknak" – a feje tetejére állitotta Izraelt. Már két hete készül a haditengerészet feltartóztatni a hajókat, amelyek át akarják törni a blokádot, amely – Egyiptom segitségével – elzárja a gázai terrorista fészket és amikor rá kerül a sor, kiderül hogy a szelid aktivisták lőfegyverekkel, valamint vasdorongokkal fogadják a zsidó tengerészeket. Ezek az asdodi kikötőbe akarták kisérni az illegális hajókat, ott átvizsgálni a küldeményt és továbbitani Gázába.

 

  "Legfeljebb arra készitettek fel bennünket hogy leköpnek, vagy elátkoznak" – mondja a kórházban egyik sebesült katonánk. Akik szines vizipuskákkal voltak felszerelve, amellyel tüntetéseket szokás feloszlatni. Nem csoda ha van hét sebesült katonánk (kettő sulyos), akiket majdnem a tengerbe dobtak a  békés "humanisták". Ebben a helyzetben amikor a hadsereg nem tudta(?) mi vár rá a kalózhajókon – csoda hogy nem volt több mint tiz halottjuk és harmincs egynéhány sebesültjük.

 

Most majd kutatják és nyomozzák, hogy történhetett ez, ki volt a balek és miért. Ki tud válaszolni a kellemetlen kérdésekre?

 

    Közben Natanjáhu elhalasztotta holnapra tervezett fontos találkozóját Obama amerikai elnökkel és órakon belül hazajön. Az izraeli arabok tüntetnek, zavargásokat szerveznek; ők "szolidárisak" a terroristákkal, ami érthető. Ami kevésbé érthető, miért "zavarognak" a törökök, miért tüntetnek Isztanbulban?

 

     A "világ" mint mindig, elitéli Izraelt. Moszkva szemforgató, Párizs túlzott erőhasználatról beszél. Az amerikaik "kivizsgálják mi történt".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése