2009. augusztus 13., csütörtök

RADNÓTI+HOLOKAUSZT+MAZSIHISZ

 

 

HÉBERÜL EZT ÚGY HIVJÁK:
GOÁL-NEFES(=UNDORITÓ!)

 

   Nem biztos csak valószinű, hogy a Mazsihisz kezdeményezte ( és hivatalosan a NKA  szervezte) ezt a botrányos blaszfémiát.

 

    Valószinű, mert a Mazsihisz adja ehhez a Páva utcai  Holokauszt-központot és publikálja a szégyenletes eseményt honlapján és a holdudvarában lévő honlapokon.

 

   Arról van szó, hogy holnap- augusztus 14. – vagyis péntek este, a sábesz tiszteletére, Radnóti emlékest lesz, versolvasással, rengeteg szombatszegéssel, sok beszéddel – a pesti zsidó Holokauszt központban ami az emlitett Mazsihisz üzemeltet.

 

Nagyon valószinü továbbá, hogy a "szubjektiv a költészet civil estéje" (??) nevet viselő goál-nefes zsidó résztvevőinek fogalma sincs ki volt Radnóti és mi köze volt a Sóához.

 

  Okulásukra, röviden:

 

    Radnóti Miklós, sok évvel a Holokauszt előtt, tanitóképzőt végzett, de nem kapott állást zsidó származása miatt. Ennekutána , a 30-as évek elején, "meggyőződésből" katolizált, valószinüleg nevelőszülei hatására. 1944-ben, a bori haláltáborban fehér karszallagot viselt, igy tüntetvén azzal, hogy ő "más", ő nem zsidó. (Gárdos Károly (Dos) tanusága aki Borban együtt volt vele– a  Máárivban). Borból egy Győr melletti munkatárba került és ott halt meg 1944 végén. A héber Enciklopédia, valamit a Judaica, tudják hogy hitehagyott volt ("Jehudi mumár"), csak a Mazsihisz nem tudja.

 

    Évtizedekig a maradék  magyar zsidóság lapjai és szóvivői nem vették ajkukra nevét, mivel nem akartak egy hitehagyott mesümedet példaképként állitani a zsidó ifjuság számára.

 

    Most, hogy a Mazsihisz a szervezők rendelkezésére bocsátja a Holokauszt pesti központját, ezzel önmagát minősiti és a Holokauszt emlékét blaszfémizálja a Radnóti fesztivállal.

 

     Ha ez valóban a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) rendezvénye, találjanak maguknak más helyet és ne szentségtelenitség meg a Holokauszt emlékét egy mesümed emlékére rendezett tirádával!

 

     Még nem késő! Mondják le a holnap esti Chilul Hásém-et, vagy tegyék át máshová. Zsidóságukért mártirhalált halt testvéreink emlékének gyalázása az égbe kiált! Ne legyen egy renegát hitehagyott a példaképünk!

4 megjegyzés:

  1. A Holokauszt Kp-ot nem a MAZSIHISZ, hanem a Magyar Köztársaság üzemelteti. Éppen ezért van szombaton is nyitva, csakúgy mint az összes többi múzeum. Szünnap a hétfő. Mindez elérhető a Kp. honlapján...

    VálaszTörlés
  2. Radnóti Miklóst zsidóként ölték meg, függetlenül attól, hogy mit gondolt ő magáról!!! Ő is zsidósága miatt halt meg, megilleti ugyanaz a tisztelet is, mint bármelyik mélyen vallásos, szombattartó zsidó mártírt! Nem gondolom, hogy a meggyilkolt zsidó testvéreinket aszerint válogatták a nácik, hogy ki tartja a micvéket!

    Nem tanítóképzőt végzett, hanem a szegedi tudományegyetemet,ahol bölcsészdoktori diplomát kapott. Diplomamunkáját Kaffka Margitról írta.

    Mivel ismerem a Sulchán Áruch tiszteletadásról szóló részét (is), mint önnél fiatalabb ember, nekem kötelességem Önt tisztelni! Ezért a legmélyebb tisztelettel arra kérem, hogy ön is tegye ugyanezt egy zsidósága miatt meggyilkolt emberrel... Ha Radnótit nem értékeli mint költőt, bár helye a legnagyobbak közt van, akkor tisztelje "csak" mint embert, aki zsidónak született és ezért megölték.
    Nekem, mint zsidónak ég az arcom, amiért "undorítónak" nevez egy ember emlékére tartandó rendezvényt, mert csak remélni merem, hogy nem őt magát tartja annak, ámbár a mesümed sem szebb jelző!
    Hitehagyott pedig nem lehetett, mert nem volt hite, amit elhagyhatott volna. Ezért katolizált "meggyőződésből".
    "Amit nem kívánsz magadnak, ne tedd mással!

    VálaszTörlés
  3. És ez az ember kapott Pro Cultura Hungarica emlékérmet...

    VálaszTörlés
  4. naftali, bocsáss meg tegezni foglak, ostoba vagy.

    VálaszTörlés