2009. augusztus 14., péntek

BOJKOTTÁLJUK MA ESTE A MESÜMED MELLETTI SZIMPÁTIA TÜNTETÉST!!

"PORAJMOSZ" - HOLOKAUSZT     

   HELYETT – A PÁVA UTCÁBAN

 

FELHIVÁS  A MARADÉK PESTI ZSIDÓKHOZ: NE MENJENEK

EL, BOJKOTTÁLJÁK MA, PÉNTEK ESTE, A PÁVA UTCAI, UN.

HOLOKAUSZT KÖZPONTBAN TARTOTT RADNÓTI FESZTIVÁLT, AMIT A MESÜMED (HITEHAGYOTT) KÖLTŐTISZTELETÉRE RENDEZ
A KULTUSZ MINISZTER (NEM A MAZSIHISZ),
 MERT EZ A SÓÁ ÁLDOZATAI EMLÉKÉNEK MEGGYALÁZÁSA

 

    Tévedtem tegnap, amikor gyanitottam hogy a Mazsihisz ludas a blaszfémiában. Nem tudtam elképzelni, hogy nem a magyar zsidóság csúcsszervezete üzemeli a Páva utcai Holokauszt Központot. Mint kiderült a visszajelzésekből (mailen és telefonon) amiket kaptam és amiket köszönök – a Mazsihisz , stilusosan, eladta vagy bérbeadta a Központot a magyar államnak, igy azt a kulturális minisztérium üzemeli és Hiller miniszter személyesen felelős a a blaszfémiáért.

 

     Miért blaszfémia? Miért a hatmillió zsidó áldozat emlékének meggyalázása? Azért mert a világtörténelem legnagyobb népirtását, a zsidó történelem legnagyobb szerencsétlenségét – nem szabad és nem is lehet közös nevezőre hozni, egy meggyőződésből katolizált emberrel, aki nem az üldözések miatt lett renegát, hanem sok évvel előbb és aki a bori haláltáborban fehér karszalaggal grasszált, ezzel jelezve hogy ő "nem azonos", ő tévedésből van itt.

 

    Egy mesümed (hitehagyott) nem lehet a Holokauszt életbenmaradottainak példaképe.

 

                                       * * *

     Hacsak...

 

     Hacsak nem az a helyzet, amit egyik jóakaratu informátorom ir, hogy mivel a  kulturális minisztérium felelős a rendezvényért, nekik ott van a cigány holokauszt is, az un. "porajmosz"; őket nemcsak a hatmillió zsidó érdekli és ezért nekik más szempontjaik vannak/lehetnek. A cigány  "Porajmosz"ba belefér Radnóti is, őket nem zavarja, hogy elhagyta ősei hitét, mesümed lett.

 

Bennünket azonban nagyon is zavar. A zsidó nép mindigis megvetéssel és undorral tekintett a mesümedekre, akik megfutamodtak az üldözések hatására – hátmég azokra akik ezt "meggyőződésből" tették.

 

    Ezért, mivel a minisztert nem tudjuk meggyőzni – kérünk minden zsidóérzésü hitsorsost, ha nem is vallásos – szavazzon a lábaival és bojkottálja ma este a szimpátia tüntetést a mesümed mellett!

10 megjegyzés:

  1. Ezt már azért tényleg nem kéne...

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Miért nem? Nem így írt a magyar kultúráról már eddig is a Pro cultura hungarica kitüntetettje? Hol van a tavalyi apologetikai lendületed, kedves tudózsidó?

    VálaszTörlés
  4. a zsidóérzèsű hitsorsosok ma este a lábaikkal gondolom, zsinagógába mennek. ez a két bejegyzés azonban szégyenletes

    ch. miért lett volna apologéta? van amivel egyetértesz, s van amivel nem.

    VálaszTörlés
  5. Én nem tudok undorral és megvetéssel tekinteni a "mesümedekre". Sorsukból annyi a tanulság, hogy a zsidó sorsközösségből nincs menekvés. De én ezt nem gyávaságnak, legfeljebb tévedésnek gondolom, bár utólag könnyű okosnak lenni.

    A Radnóti-kultusz segíthet a történtek feldolgozásában a többségi társadalomnak és a zsidóknak is.

    VálaszTörlés
  6. "Ez egy szabad, de hosszú este lesz, eltarthat akár késő este 11 óráig is. Mindenki akkor jön, és addig marad, ameddig jól esik. A szervezők szeretettel hívják és várják a versszeretőket, a barátokat, az érdeklődőket" -- írják a szervezők. Ez azt jelenti, hogy -- amennyiben nem kell belépőjeget váltani -- ortodox, sőt még neológ vallásos zsidó is elmehet ima előtt, ima és kiddus után az alkalomra, ha érdekli az egyetemes és a magyar irodalom.

    VálaszTörlés
  7. úgy látszik nem akar több állami kitüntetést...

    VálaszTörlés
  8. Bizony tévedtél kedves blogger, bár annyira nem zavar, hiszen, ha "nem kapsz oly sok visszajelzést"....ugyi?
    Nem hinném, h. nekünk az lenne a dolgunk, h. kedvedre, v. ellenére rámutassunk túlzásaidra, megmosolyogtató ítéleteidre, címkézéseidre, olyan megjegyzéseidre, amelyek jelenleg nem a legfontosabbak itt, Mo-on..
    Izraelben/ből..lehet ejnyézni, szíved joga, csak ne reménykedj egyetértésben...V. nem is az a cél???? akkor elnézést.

    VálaszTörlés
  9. Jaj...még egy apróság kedves Naftali..Ma sabbat. És mi, elvetemülten itt élő zsidó emberek, meg nem csak zsidó emberek...bizony elmegyünk egy antirasszista megmozdulásba, a város klf. szegmenséből...a többit gondold hozzá....
    Szégyen...kövezz meg....ez most nekem pl. fontos, fontosabb, mint amire felhívtad a figyelmet-és ami pontról-pontra gyakorlatilag cáfolható:)

    VálaszTörlés
  10. Ha már egy nép nevében beszél valaki, legalább ne ilyeneket mondjon: "zsidó nép mindigis megvetéssel és undorral tekintett a mesümedekre",
    mert ilyen igaztalan állítások nélkül is épp eléggé utálják a zsidókat. A zsidó nép (egy nép hogy tud megvetést és undort érezni???))nem utálhat senkit, s ártani is csak annak árthat, aki el akarja tántorítani hitétől, vagy el akarja venni az országát. A "törekedj az igazságosságra" parancsába nem fér bele mások megvetése, mivel, nem jártunk a cipőjükben, s nem ítélkezhetünk senki felett. Főleg nem egy nép nevében.
    Ettől függetlenül nem mentem el a Pávába.

    VálaszTörlés