2012. április 15., vasárnap

 

A SIPUCCA NÖVELI AZ ANTISZEMITIZMUST

 

MIÉRT KELL KÉT ÜGYVÉDET KIRÚGNI?

CSUPÁN AZÉRT MERT NEM ZSIDÓK?

 

 Az utóbbi hetekben a Sip utcában (ami a mazsihisz gúnyneve) felmondtak két ügyvédnek, azért mert ...nem-zsidók.

 

   Egyikük, Dr Egri Oszkár, a zsidó hitközség jogtanácsosa az elmult 12 (!) évben, mig a másik, G. István, az első beosztottja, Mindkettőnek azért mondtak fel – állitólag a "rabbik" követelésére – mert nem-zsidók.

 

 Ezenkivül Dr Egrit azzal vádolják, hogy "zsidónak adta ki magát", becsapta rabbiját, Lövi Tamást, azzal hogy jogtalanul a Tóra elé járult.

 

     Mint értesültünk, több felelős ember figyelmeztette a Mazsihisz felső (harmadik emeleti) vezetését, hogy a felelőtlen és meggondolatlan cselekedet növelni fogja az antiszemitizmust, mivel az egyre aktivabb antiszemiták (lásd a Jobbik vérvádját) azzal fogják vádolni a zsidókat, hogy faji alapon diszkriminálnak. Állitólag az izraeli nagykövet, Ilán Mór, is ilyen értelemben figyelmeztette a Sip utcát.

   A felmondás tegnap, április 15-én, lépett érvénybe. Zoltai Gusztáv, aki a felmondó leveleket aláirta mint munkáltató, azzal védekezik, hogy "a rabbik kényszeritették őt erre a lépésre". Mások szerint Z.G. "fél a rabbiktól, akik sokat tudnak róla".

 

      Orbán Kövesnek:

megvédjük a zsidó kisebbséget

 

    Ezzel egyidejüleg a mai Mákor Rison  izraeli napilapban megjelent egy hir, amely szerint Orbán Viktor miniszterelnök találkozott a parlamentben Köves Slomó rabbival, az Emih hitközség rabbijával, akit biztositott arról, hogy a kormány megvédi a zsidó kisebbséget az antiszemitáktól. A háttérben a Jobbik parlamenti randalirozása, amely a mult héten felelevenitette a középkori vérvádat (Tisza-eszlár) amely 130 évvel ezelőtt "zajlott" Magyarországon. Ezek szerint a Duna és a Tisza közén alig száz évvel ezelőtt volt "középkor"...

 

      

     

  

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése