2012. április 26., csütörtök

Magyar zsidó valóság

 

TOVÁBB FOLYIK A KÓTYA-VETYE:


Ingatlanportálon kínálják eladásra a Berettyóújfalusi zsinagógát.

 

A 472 négyzetméter alapterületű, kétszintes épületet 42 millió forintért szeretné értékesíteni mostani tulajdonosa, a Berettyóúfalui ÁFÉSZ. Az épülethez 923 négyzetméternyi földterület is tartozik, és a környező házakkal együtt műemléki védelem alatt áll - erről tájékoztatatta lapunkat az ÁFÉSZ eladásért felelős munkatársa.

 

 Víz, gáz és villany be van vezetve az üresen álló, de amúgy jó állapotú épületbe, de - a hirdetés szerint - háziállatot nem lehet benne tartani…

 

Az önkormányzat, akinek elsőként feljánlották az ingatlant, nem kívánja megvenni, holott felújítására tudna pályázni. Kérdés már csak az, hogy akkor ki és milyen célra fogja megvásárolni az egykor szebb napokat látott épületet. (Forrás: Zsido.com)

 

További kérdés: ki kótyavetyélte el és mikor, hanyadik góré tartja most tulajdonában a zsidó templomot, amelyben – milyen szép! – nem lehet háziállatot tartani (vagyis sertésólak tartására nem használható, mert ugyebár, mégis, ez egy kicsit zsenáns lenne...)-

 

                                                             *

    EZ  MÁR  NEM ÁLLAMTITOK:

 

AZ ÁLLAMTITKÁR ANTISZEMITIZMUSTÓL TART

 DR  EGRI OSZKÁR MENESZTÉSE MIATT

 

   Mint előre figyelmeztettünk, hetekkel ezelőtt, a Mazsihisz eszelős határozata Dr Egri Oszkár jogtanácsos  kirúgása tárgyában, minden jogi-szakmai indokolás nélkül – antiszemita felhangok hallatására kiválóan alkalmas és igy nem is lehetett volna jobb és alkalmasabb időpontot találni erre, mint most, amikor az újfasiszták felöklendezték a parlamentben a tiszaeszlári vérvádat.

 

Dr Egrit azért rúgták ki – a "rabbik követelésére", hangsulyozza Zoltai Gusztáv,   - mert "kiderült" hogy édesanyja révén--- nem zsidó. Apja zsidó volt, nagyapja vidéken (neológ) rabbi – de ez Zoltai-Pferdmajer uraknak nem volt elég. Ők ugyanis nagyon "vallásosok" az utóbbi időkben. Már nincs mazsihisz alelnök  aki a Mátyás templomban  tartja esküvőjét, (nem, nem a lopásért elitéltről van szó, az is vidéki volt és ez is). A jelen pillanatban nincs pesti elnök sem karácsonyfával, minden rendben van, elvtársak.

 

 A "rabbik"ról nincs mit beszélni; azok most a biborossal tartanak lelkigyakorlatokat..

 

  Mint most hirlik, az egyik zsidóügyekkel foglalkozó államtitkár, máris  megdöbbenésének adott kifejezést, mondván

 „Ezzel gerjesztik csak igazán az antiszemitizmust. - - - Mit szólnának a
Mazsihiszesek, ha most erre fel mi is elkezdenénk kirugdosni a
zsidókat a minisztériumokból---"

                                                                            * * *

     Egyelőre a kétfejü főnökség egymással veszekszik, kinek protegéját vegyék 

fel Dr Egri helyett. Valószinüleg az Elnök fog győzni, mert ő a az Elnök. 

A pesti elnök – akivel szintén aláiratták a "papirt" – most mélyen hallgat. 

Lehet hogy szégyeli magát?

 

   Lehetséges.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése