2012. március 22., csütörtök

MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG

 

"PÁRTUNK ÉS  KORMÁNYUNK"  

KIHÚZTA IVÁNYIT

 

   IGY PROSTITUÁLJÁK A SCHEIBER DIJAT ÉS A MAZSIHISZ LAPIT A FÜBEN MINT AZ A BIZONYOS * MOST NEM BESZÉLNEK "VETEMEDÉSRŐL" ÉS A TILTAKOZÁST KOMORÓCYZRA HAGYJÁK...

 

MIKOR MONDANAK LE TESTÜLETILEG A KURATÓRIUM TAGJAI, AKIK EGYHANGULAG JELÖLTÉK A DIJRA IVÁNYI GÁBORT? MIKOR TILTAKOZIK A JUDENRÁT ELNÖKE? MOST NEM PÉNZRŐL VAN SZÓ!

 

  Tizenhét éve működik a Scheiber dij és senki nem tudta, hogy ez egy kormány-dij, ami felett a mindenkori kormány rendelkezik. Mindenkinek úgy tünt hogy ez a mazsihisz bébije; a Sip utca bábáskodik felette; ők jelölnek, ők tüsténkednek a dij körül, az ő emberei kapják. Igy volt ez tegnapig, mikoris kiderült hogy ez egy kormánydij és a jelenlegi "pártunk és kormányunk" ezt annak adja akit szeret. A "jó gyerekeknek". A rossz gyereket kihúzza a listáról és sarokba állitja.

 

És mivel Iványi Gábor, akit a kuratórium – csupa balek professzor – egyhangulag ajánlott a dijra – egy ilyen "rosszgyerek", aki tüntet, kiabál és kritizál – Pártunk és Kormányunk (a továbbiakban P#K) nevében az egyik államtitkárocska "kihúzza a listáról" és kész.

 

 

 

Komoróczy Géza professzor a díj kuratóriumának tagja a díjátadáson felszólalásában többek között ezt mondta:


Kedves Barátaim!

A mai nap példa nélküli a Scheiber Sándor-díj történetében. 1996 óta, amikor a díjat a kormány megalapította, mindeddig nem volt egyetlen olyan év sem, amikor az illetékes miniszter vagy megbízottja a díjat nem Scheiber Sándor halálának évfordulóján adta át.

Az időpontot a díjat újraszabályozó 6/2011. (II. 24) KIM rendelet is rögzíti („a főrabbi halálának évfordulóján”, VII/3. §). Ma – az idejében megtartott kuratóriumi ülés, a javaslatok előterjesztése után – három hét csúszással kerül sor a díjátadásra, kizárólag az illetékes minisztérium hibájából. (Egy közbülső szóbeli információ szerint „a miniszter úr még nem ért rá dönteni”.)

Eddig nem volt egyetlen olyan év sem, amikor csak egy kitüntetett vehette át a díjat, az első év öt kitüntetettje után eleinte ketten, az utóbbi években pedig mindig hárman kapták meg. Ma a kuratórium által kitüntetésre javasolt három személy közül csak egy veszi át a díjat.

Miniszteri díjról van szó, a kuratórium csak javaslatot tesz, és az illetékes miniszter dönt, de eddig nem volt egyetlen olyan év sem, amikor az illetékes miniszter valakit kihúzott volna a kuratórium által előterjesztett névsorból. Ebben az évben ez történt: a miniszter kihúzta Iványi Gábort, akit a kuratórium egyhangúlag javasolt a kitüntetésre, mint egyikét azon keresztény lelkészeknek, aki mindig határozottan kiállt a zsidók és nem mellesleg a vallásszabadság mellett, tud héberül, egyházi szolgálatában használja is a nyelvet és a zsidó liturgia elemeit.

Eddig nem volt egyetlen olyan év sem, amikor a kuratórium által kitüntetésre javasolt személyek közül valaki visszautasította volna a megtisztelő és Scheiber Sándor neve miatt nagy presztizs-értékű díj átvételét.

Az idén a kuratórium által ugyancsak egyhangúlag kitüntetésre javasolt Kecskeméti Károly, a neves egykori makói rabbi, Kecskeméti Ármin unokája, anyai ágon Löw Lipót dédunokája személyes ok miatt nem akarta a díjat átvenni- - - - - - - - -

Az eseményekre, amelyek kétségessé teszik munkánkat, reagálnunk kell, mint testületnek, de valamennyiünknek külön-külön személyesen is. A botrány arra késztet, hogy felvessem Nektek, a kuratórium évek óta harmonikusan együtt dolgozó tagjainak: mit tehetünk? Mit kell tennünk
"?

.
 
(Eddig Komorócyz professzor helyszini reagálása a mazsihisz honlap "szerkesztett " szövegében. Hogy ez mit jelent - azt az olvasóra bizzuk).

  A többiektől egy szó, egy hang nem hangzott el. Több hitközségi vezető, akik jelen voltak és akik nem voltak jelen, nem hallottak, nem láttak, nem tudnak semmiről, mint a három majom együttvéve.

Na ja, most nem pénzről van szó és nem "vetemedésről".

     Egyébként a kuratórium csupa mazsihisz közeli professzorból áll. Egyik pesti önkéntes tudósitónk, éppenséggel orzse-közelségi, aki félelmében névtelen, irja többek között:

"A sip utca ártatlan, kivételesen. A kormány adja a pénzt (díjat), ők döntik el, kinek és kinek nem. A kuratórium elnöke Chaplin ( a volt orsz. Schweitzer József közismert pesti gúnyneve – a szerk). Tagjai között csupa prof (Komor, Haraszti, Voight Vilmos, Komoróczy, stb.) A kormány az idén odaküldte a fidesz joréd díszzsidaját, a MAZSÖK új elnökét: Szabó Györgyöt is. A Scheiber lánya majdnem rosszul lett, de nem csoda - - -"

 Persze hogy nem csoda, manapság nincsenek csodák. A csoda az lenne ha a kuratórium testületileg lemondana, a Mazsihisz tiltakozna ("elvetemedés") és P#K visszakozna és bocsánatot kérne Iványi Gábortól.

De mint mondjuk, csodák manapság nincsenek. És még valami: ha szabad kérnünk Szászhalmi László államtitkár urat – aki a dijátadáson (az izraeli Saul Sákédnak, aki gyanutlanul hajlandó volt átvenni) azt mondta hogy  "a zsidó nép kemény és állhatatos nép, amely soha nem adja fel a reményt, ebben pedig hasonlít a magyarhoz" -  kérjük : ne tegye ezt. Ne hasonlitson minket a magyarokhoz.  Ne hasonuljanak a rosszenlékü  P#K.hoz.

És ne tegyenek olyan dolgokat amivel akaratlanul is Kertész Ákost igazolják - - -

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése