2010. szeptember 3., péntek

Magyarországi zsinagógák bélyegeken(NAGYKŐRŐS)

 

IGY SEGIT BE A MAGYAR PÓSTA
 
FELDMÁJER ÜGYVÉD
 
MAZSIHISZ ELNÖK
 
 VÁLASZTÁSI HADJÁRATÁBA...

 

"A Magyar Posta alkalmi bélyegsorozat kibocsátását kezdte meg a magyarországi zsinagógák bemutatásának céljával, a sorozat most forgalomba kerülő két darabján a szolnoki és nagykőrösi zsinagóga látható" – OLVASSUK KEDVENC LEIBZSURNÁLUNKBAN, A Mazsihisz honlapján.

    Igenám, mondaná reb Menáchem, az ismert "tetühintás" (igy nevezi ujabban a vén kuruc ELNÖK urunkat) Ciceszbájszer a Borsszemjankó főszerkesztője  - de mi itt a "chochme"?

A chochme az, kedves hitsorsos elvtársak, hogy mivel az ELNŐK URUNK ( és parancsolónk) most választási hadjáratát szervezi-tervezi – miután vészesen közeleg a következő  április (2011) amikor a mazsihiszben elnökválasztás lesz (esélyeiről most ne beszéljünk) – a magyar pósta most egy kicsit besegit a nagykőrösi ügyvédnek, azzal hogy az első bélyeg a sorozatban ausgetippelt a ...nagykőrősi lesz.

    Miért nem a Dohány? – kérdezi Juli, miért nem a Kazinczy? – kérdezi Jutka; miért nem  a szögedi, kérdezi az ottani "rabbi"; miért nem a rumjaiban heverő Rumbach? Miért pont a kőrősi?

  Hogy mi a korrupció emögött azt rövidesen közöljük és akkor a Postán valakiknek melegük lesz, addig is olvasóink választhatnak három lehetőség között:

1)       Azért a kőrösi zsinagóga a legszebb Európában;

2)       Azért mert ott imádkozik Magyarhonban naponta a legtőbb zsidó; vagy

3)       Azért  mert ez segiti az ELNÖK úr ujra- választását?

A helyes megfejtők között egy idei Mazsihisz naptárt sorsolunk ki (a siksze szerkesztésében).

                                                     **

Az alábbikban a Mazsihisz közlemény teljes szövege és benne a meghivó    a kőrösi sajtótájékoztatóra. Hogy mikor lesz, nem tudjuk mert két dátum van, egy vasárnapi és egy hétfői. Tessék a sikszet felhivni és megkérdezni melyik érvényes

 



Minden folyó a tengerbe rohan, és a tenger mégsem telik meg.” (Kohelet 1.7.) (Ezen bibliai vers forditására még visszatérünk).

A Magyar Posta és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége szívesen látja Önt 2010. szeptember 6-án vasárnap, délelőtt 10:00 órakor a Nagykőrösi és Szolnoki zsinagógák bélyegeinek ünnepélyes forgalomba bocsátása alkalmából tartandó sajtótájékoztatóján.

A sajtóbemutató programja:

Fohász 27. zsoltár;
Dr. Feldmájer Péter a MAZSIHISZ elnökének nyitó beszéde;
Róna Tamás az Alföldi régió vezető rabbijának köszöntő beszéde;
Csegezi Tamásné a Magyar Posta bélye

gmenedzsmentjének igazgatója ünnepélyesen forgalomba helyezi a nagykőrösi és a szolnoki zsinagógák bélyegeit és borítékait, és átadja a díszokleveleket;
Hálaima
 

Időpont: 2010. szeptember 6. hétfő, 10:00 óra
Helyszín: Nagykőrösi Zsinagóga
Pontos cím: Nagykőrös Rákóczi u. 21.

 

  A "hálaimát" valószüleg a körösi rosekohol mondja, akit véletlenul szintén Feldmájernek hivnak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése