2009. február 5., csütörtök

IZRAEL ESŐÉRT IMÁDKOZIK



S Z Á R A Z S Á G IZRAELBEN VESZÉLYEZTETI A TU-BISVÁTI FA-ÜLTETÉSEKET


Most már biztos és egyértelmü: Izraelben szárazság van. Tavaly és tavalyelőtt sem esett elég eső, de az idén a helyzet katasztrófális. Már hónapok óta imádkozunk, zsoltárokat mondunk, ahogy azt a halacha előirja – de eső nincs.

Már helyhatósági törvények korlátozzák a kertek öntözését, már felemelték a viz árát – mintha az segitene. Sehol semmi.



Most úgy néz ki hogy a jövö hétfőn – Tu Bisvát napján - (lásd bloggunkban aznap az ünnep jelentőségét) – nem lesznek megtartva a hagyományos fa-csemete ültetések, mivel az országos Vizhivatal ellenzi ezt. Kár minden cseeppért – mondják.


Ezzel szemben a Keren Kájjemet emberei – akik az ültetéseket szervezik – azt mondják, hogy ők "viztartó" fákat ültetnek, amelyek nem pazarolják a vizet – hanem ellenkezőleg.



A határozat, mint rendesen, az utolsó percben születik majd meg.



5 NAP A VÁLASZTÁSOKIG: 15% "ÚSZÓ SZAVAZATOK"


DÖNTHETIK EL A VÁLASZTÁSOK EREDMÉNYÉT. . .



Ma, öt nappal a választások előtt, a pártok helyben topognak. Már mindent elmondtak, magukról és egymásról és semmi ujat nem tudnak kitalálni. A felmérések moguljai egymást méricskélik, még két százalék Cipinek, még egy Baraknak –semmi uj (lásd amit erről irtunk a mult héten , ami ma is aktuális.


A választásokat a létező 15-20% un. "úszó szavazatok" fogják eldönteni, vagyis azok akik az utolsó pillanatban határoznak.


Mig legutóbb a Nyugdijasok Pártja volt az, amely a semmiből előbukkanva 7 mandátumot kapott – most lehet ez az egyik zöld párt, vagy "Az elnyomott férjek" szsövetsége (ilyen is van), ha lesz elég hobortos fiatal,aki már unja a régi pártokat és elég bátor ahhoz hogy megtréfálja őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése