2011. szeptember 13., kedd

PESTI NAPLÓ(2)

 

     ITT VAN A BOTRÁNY ELTEMETVE         

 

    Villámlátogatásunk utolsó napján, vagyis a mult csütörtökön, ami a gój naptár szerint szeptember nyolcadika volt, tartotta az un "rabbitestület"(*) soros ülését. Ezen az egyik fiatal svihák rabbi robbantotta a legujabb (bűz)bombát: visszaélések, lopások, magasszintü mutyik a temetőben, vagyis a Kozma utca hatban, amit Gergely Ági anno olyan szépen megénekelt; kéz kezet mos (de nemcsak kezet, hanem pénzt is, sok-sok pénzt) stb, stb.

 

Horror a javából.

 

Amikor az egyik résztvevő rabbi az ülés után felhivott és el akarta mondani a "hihetetlent", megelőztük és megmondtuk hogy  a temetőről lehetett szó, illetve a svihák rabbi legujabb leleplezéséről. A telefonáló majd elájult, majd amikor magához tért szent fogadalmat tett, hogy ezentúl tőlünk fogja megtudakolni mi történik judapesten

.

 Most folyik a nyomozás a(z egyelőre) névtelen szélhámos tagad és társai a legfelsőbb

 szintén (tessék figyelni: nem emeletet mondtunk) egyelőre falaznak neki. Minden esetre ha valaki akarja sejteni mi történt, ajánlatos hogy elolvassa az Andi-lapocska "Fontos közleményét", amely nekünk az áldott (már rég nem átkos az...)Kádár féle vidám barakk azon klasszikus hirdetését juttatja eszünkbe, hogy "CIPŐT – VEGYEN CIPŐBOLTBAN!!".

 

             Ugyanis, itt ezt találjuk Schwartz of Grün:

 

 

Fontos közlemény

AJÁNLD ISMERŐSÖDNEK

Cikk ajánlása

  

NYOMTATÁS

Nyomtatás

  

Betűméret növelése

Betűméret

Betűméret csökkentése

 

Mazsihisz


Felhívjuk Tisztelt Hittestvéreink figyelmét, hogy temetés, betemetés, sírhely vásárlás kizárólag a BZSH Chevra Kaddisa Osztályán lehetséges.



Pontos cím: Budapest, VII. Síp u. 12. I. em. 25. szoba
Hivatali órák: 8:00-13:30 óra között intézhető.


Budapest, 2011. augusztus 15.
Budapesti Zsidó Hitközség Vezetősége

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Vagyis: temetkezzen a Chevra Kadisánál, a hagyományos zsidó temetkezési szervnél és nem a ...cipőboltban vagy a ---zöldségesnél.

 

A dátum – fal, nem kell hogy megtévesszen valakit. A "Fontos közlemény" akkor jelent meg a mazsihisz honlapon, amikor a svihák elsütötte a mozsárágyut.

 

    Most vannak akik azt mondják, hogy a nagy harag oka személyes (vagyis pénz). Ugyanis, állitólag a megvádolt temetős a tehetős kliensekhez fordult, mármint az élő hozzátartozókhoz, és javasolta, hogy ne rendeljék a svihákot mint temető egyházfit, mert van olcsóbb is (ott spórolunk ahol lehet) és a halottnak teljesen mindegy, ami igaz is, főleg azért mert temetéshez egyáltalán nem szükséges "rabbi", de még rabbi sem. (Folyt.köv).

 

  AZ ASZTALOS-SEGÉD SZLOVÁKIÁBA MEGY

 

      Valamikor réges-régen, ősapáink idejében, amikor a forint még pengő sem volt, csak korona és a tengerész, kinek fejében nem volt tenger ész – még nem csinálta végig Orgoványt és nem kártyázott Stern Samuval a Várban – aki szakmát tanult az évekig inas volt, sepert rendületlenül és hordta a sört, hozta a cigarettát a főnöknek. Évek multán letette a segéd-vizsgát és segéd lett. Ez már komoly dolog volt, akár a cipész, a lakatos, a fodrász vagy az asztalos szakban, akárcsak mint napjainkban a bérkocsis "rabbi". Főleg ha betért a Jidunál és közel tiz évig gyúrta az ipart, mig majd most , a jövő vasárnap, 

állitólag fölavatják és elküldik Szlovákiába, hogy ne legyen szem előtt.

A vesztes kártyás fut a pénze után, nem lehet hogy ennyi vesződség után, ne avassák fel,

 mert akkor joggal kérdik a főnökök mire jó az Or. amikor untig elég a Zse.  Nem hinnénk, ha nem saját fülünkkel hallottuk volna 84-ben az akkori főmogultól ("Szamár a létrán"): "Tudja maga kik jönnek ide? A hülyék, akiket máshová nem vesznek föl---"

 

 Szomorú vasárnap lesz ez, ahogy annak idején a kis  Seress megénekelte, de  senki nem lesz öngyilkos, mert a dolog senkit nem érdekel.

 

 A Hanna jó – du. háromig

 

  A Hanna néven futó orth. népkonyha sokat javult az utóbbi években, ma már egy kulturált harmadosztályu bodega benyomását kelti. Árai elviselhetőek, Piroska fürge és szimpatikus, a törzsvendégeket évek után is felismeri. Utánozhatatlan előnye, hogy kóser, azelőtt is az volt, mindig az volt.

 

   Mindez – kivéve a kásrutot – délután háromig érvényes. Utána majdnem háromszoros áron majdnem ugyanazt kapja a kedves vendég a nemkedves pincértől, aki Piroska ellentéte, nem szimpatikus és savanyu pofákat vág, miközben a vállát vonogatja.

No de ez legyen az orth. legnagyobb baja.

(Folyt.köv.)

 

 

 

(*)Erről, vagyis magáról a "testületről", egy folytatásos rémregényt lehetne irni, de nem itt és nem most.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése