2011. szeptember 1., csütörtök

Felmentették a kábitószercsempészéssel

vádolt izraeli bóchert japánban

A zsido.com  hirszolgálata jelenti:





Felmentették Yoel Zev Goldsteint, a Japánban kábítószercsempészéssel megvádolt három bócher egyikét. Mint ismeretes, Goldstein két társával, Yosef Bandauval és Yaakov Yosef Greenwalddal együtt érkezett 2008-ban Japánba Izraelből.


Utazásukat egy általuk csak felületesen ismert férfi szervezte és finanszírozta, azzal az ürüggyel, hogy régiségeket kell vinniük Japánba. A jóhiszemű fiúkat azonban a repülőtéren elfogták, és a férfitól kapott bőröndben a régiségek között drogot találtak a rendőrök. „Jóakarójuk”, az utazás szervezője alaposan rászedte őket.
Az azóta húzódó perükben hazugságvizsgálónak is alávetették őket, ami alátámasztotta a vallomásukat: nem tudtak a kábítószerekről. Ennek ellenére nyolc év börtönre ítélték, valamint 4 millió jen megfizetésére kötelezték az elfogásukkor még kiskorú Yosef Bandaut. Őt 2009-ben Izraelbe szállították, hogy ott töltse le börtönbüntetését, amit jó magaviselete miatt harmadoltak. Greenwaldot idén ítélték el hat évre, védői azon dolgoznak, hogy a jelenlegi börtönében, Tokióban tölthesse le büntetését, és ne vigyék kényszermunkatáborba.

 

A harmadikként állt bíróság elé a most felmentett Goldstein. A

kedvező ítélet ellenére azonban még mindig nem lélegezhet fel teljesen: mivel a 90 napos vízuma réges-rég lejárt, a bevándorlási hivatal indított ellene eljárást. Védője, most azon dolgozik, hogy 
.mielőbb megkaphassa az ideiglenes vízumot és elhagyhassa Japánt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése