2011. április 30., szombat

VÉGÉT JÁRJA A PUFAJKA-CSOKNYAK URALOM A  SIPUCCÁBAN?

 

HEISLER NYILT VITÁRA
 HIVJA KI ZOLTAIT

 

ELŐZMÉNYEK: HEISLER ANDRÁS, A VOLT MAZSIHISZ ELNÖK, AKIT ZOLTAI GUSZTÁV PUCCSAL BUKTATOTT KI -AZ EGYETLEN ELLENJELÖLTJE AZ "ÖRÖKÖS" ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓNAK A BZSH VEZETÉSÉRE* ZOLTAI, AKI NINCS SZOKVA ELLENJELÖLTEKHEZ – HIR SZERINT MOST ELNÖKNEK JELÖLTETI MAGÁT FELDMÁJER VAGY STREIT  ELLENÉBEN

 

             BUDAPESTI TUDÓSITÓNKTÓL

 

       Elöször a magyar zsidó közéletben: Heisler András nyilt vitára hivta ki Zoltai Gusztávot, a Mazsihisz ügyvezető igazgatóját és egyuttal diktátorát. A kettő – jelölt a májusban sorra kerülő választásokon – a Bzsh ügyvezetó igazgató tisztjére.

 

    Heisler levele önmagáért beszél. Tessék elolvasni:

 

Nyílt levél  Zoltai Gusztáv Úr,

a BZSH ügyvezető igazgatója

részére

 

 

 

Tisztelt Zoltai Úr!

 

A Budapesti Zsidó Hitközség Jelölőbizottságának 2011. április 28-i döntése értelmében az ügyvezetői igazgatói posztra Zoltai Gusztávot és Heisler Andrást jelölték.

 

Sok ciklust követően a BZSH képviselőtestülete ezzel először kap lehetőséget a tényleges választásra. Függetlenül az erőviszonyoktól és az esélyektől, a zsidó közélet demokratikus működése szempontjából ezt mindenképpen örvendetesnek tartom.

A zsidó közélet felé történő nyitottság és a BZSH új képviselőtestületének informálása érdekében nyílt vitára hívlak, melynek témája a magyarországi zsidóság jelene és jövője. 

 

A vita helyszínéül a Bálint Házat javaslom. A vitát – tekintettel a választás közeli időpontjára – május első hetében kellene lebonyolítani. Elfoglaltságaidra tekintettel a számodra megfelelő időponthoz alkalmazkodni fogok, bármely késő délutáni, vagy kora esti időpont számomra megfelel.  Moderátornak egy a közösségünkhöz közel álló újságírót, vagy köztiszteletben álló személyt lenne célszerű felkérni.

 

Tisztelettel várom válaszodat.

 

 

                                                                                    Budapest, 2011. május 1.

 

Üdvözlettel

 

Heisler András

                                                                 *

  EDDIG HEISLER LEVELE AMIT TEGNAP ESTE, A SZOMBAT KIMENETELE UTÁN KÜLDÖTT EL SIPUTCAI TUDÓSITÓNK (ÁLLÁSA KOCKÁZTATÁSÁVAL).

 

  BORITÉKOLJUK: ZOLTAI NEM FOGJA VÁLLANI A NYILT VITÁT (NINCS HOZZÁSZOKVA) ÉS AZT FOGJA ÁLLITANI HOGY (MÉG) NEM KAPTA MEG HEISLER LEVELÉT, AMI ÁPRILIS 29-ÉN IRÓDOTT ÉS LETT ELKÜLDVE, DE – NEM TUDNI MIÉRT – MÁJUS ELSEJÉRE VAN DATÁLVA.

 

  KÖZBEN ZOLTAI AGYTRÖSZTJE (BÉLISTÁS JOGÁSZOK ÉS EGYÉB ÉJCE-GÉBEREK) MEGFESZITETTEN DOLGOZNAK: VALAMIT KI KELL TALÁLNIUK, HOGY HEISLER NE LEHESSEN ZOLTAI ELLENJELÖLTJE.

HA EZ NEM SIKERÜL – HIRLIK – AZ ÖRÖKÖS ÜV.IG. MOST ELNÖKNEK FOGJA JELÖLTETNI MAGÁT, VAGY FELDMÁJER, VAGY – HA EZ SEM MEGY – STREIT ELLENÉBEN.

 

   Az elnök, a legendás Csoknyak, egyelőre a nevető harmadik szerepét tölti be. Feldmájer meg van győződve, hogy mindenképpen elnök marad,  hogy Trianon revizióját sikerüljön nyélbeütnie, bazilikai beszéde alapján...

 

    Közben pénteken megjelent a Szombatban egy háttér-cikk, amely a legutóbbi történéseket foglalja össze:

 

Heisler is jelölt – Zoltai kihívója

 

A Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatói posztjáért az a Heisler András is ringbe szállhat a hitközség jelölőbizottságának döntése szerint, akinek BZSH és MAZSIHISZ-küldötté választását sokak gyanúja szerint jogtalanul akadályozták meg.


A MAZSIHISZ és a Budapesti Zsidó Hitközség központi jelölőszervei április 28-án, csütörtökön döntöttek arról, kik közül választhatnak majd a küldöttek a budapesti és az országos szövetség küldöttgyűlésén. A BZSH ügyvezető igazgatói posztjáért az a Heisler András is ringbe szállhat a hitközség jelölőbizottságának döntése szerint, akinek BZSH és MAZSIHISZ-küldötté választását sokak gyanúja szerint jogtalanul akadályozták meg.

Mint korábban megírtuk, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Választási Bizottsága nem igazolta Heisler András megszerzett képviselői mandátumát, arra hivatkozva, hogy a Dohány utcai körzetben elöljáróvá, Lágymányoson pedig a BZSH és a Mazsihisz képviselőtestülete tagjává választották.

 

Miután Heisler András (aki korábban a Mazsihisz elnökeként amiatt kényszerült távozásra, mert lemondásra szólította fel Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgatót), lemondott Dohány utcai elöljárói posztjáról, megismételt választást tartottak a lágymányosi körzetben, ahol ismét képviselőjének választotta őt a helyi közösség.

A BZSH elöljáróságának válasza nem késett sokáig: április 12-én kelt levelében Streit Sándor elnök és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató arról a döntésről tájékoztatta a lágymányosi körzetet, mely szerint nincs mód jelenleg új választások kiírására.

A BZSH ügyvezető igazgatójáé az egyetlen tisztség, amelyet a jelenlegi szabályozás szerint nemcsak közgyűlési küldöttek tölthetnek be, ezért indulhat Heisler. A posztért induló másik jelölt a jelenlegi ügyvezető, Zoltai Gusztáv, aki sok-sok év után kap egyáltalán ellenfelet. A BZSH elnökségéért viszont csak egyetlen jelölt, Streit Sándor indul.

A BZSH-Mazsihisz tisztségviselőinek megválasztására májusban kerül sor.
 

      MOST ZOLTAI VÁLASZÁRA VÁR A KHILE, AMIT MÁR BORITÉKOLTUNK FENTEBB.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése