2011. április 12., kedd

MAGYAR ZSIDÓ "VALÓSÁG": ma sikk a sikkasztás

A SIKSZE SIKKASZTOTT, A MAZSIHISZ

ELSIKKASZTOTTA A FELJELENTÉST

 

 A bajai "zsidó" hitközség elnök(nő)je nem-zsidó. Ez, úgy általában, ütközik az alapszabályokkal, de oda se neki. Elnöki, illetve üvigi engedéllyel a sikszéből zsidó hitközségi elnök lehet, Pláne ott ahol nincs zsidó. "Majd csináluk egyet" – mondják a siputcában.

 

     Ez lehetne Baja baja, ha nem derült volna ki – hogy a botcsinálta "zsidó" elnök elvtársnő – sikkasztott. Ez már nem tetszett az üvignek és néhány héttel ezelőtt, egy intim telefonbeszélgetés során, amikor rékérdeztünk – azt mondta az üv.ig. hogy igen, már fel is jelentettük (de megkérdezte, honnan tudjuk. Mondtuk, hogy Bajáról).

 

  Azóta a feljelentés egyre sikkad, a mult héten még azt mondták, mind a rendőrségen, mind az ügyészségen – hogy nem tudnak semmi féle feljelentésről. Csodálkoztak hogy Izraelből kérdeznek erre, de ma a telefon  csodákat müvel. A távolság el-eltünik; ma nagyobb a sipucca és Károly körut közötti távolság, mint Budapest és Tel-Aviv között.

    Az elsikkasztott feljelentés azt mondja a többi elnöknek, zsidónak, nem-zsidónak vagy képmutatónak, hogy nyugodtam lehet csalni, lopni, sikkasztani. A természet rendjével ellentétben ma a nagy halak nem nyelik le a kishalakat. Ahhoz hogy valakit el lehessen mozditani elnöki vagy alelnöki "őrhelyéről" – nyilvánosság előtt elkövetett utcai lopásra van szükség.

 

    Nem tudja szegény mit akarnak tőle

     A napokban hirnők jött és pihegve szólt:

 A vád tanúja lesz a Hunvald-perben a Mazsihisz ügyvezetője

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének vezetője, Zoltai Gusztáv is a Hunvald-ügy bírósági tanúi között szerepel, ő azonban az [origo] kérdésére azt mondta, nem tudja, miért akarják beidézni. Egy korábbi sajtóhír szerint a csalással vádolt Hunvald György egykori erzsébetvárosi polgármester Zoltaihoz fordult segítségért, amikor megtudta, hogy nyomoznak ellene.

 

   Az origo nem tudja, vagy nem mondja mit is akarhatnak szegénytől. Mit tett ő, azonkivül hogy egész életét a maradék zsidóságnak áldozta. És – szégyen gyalázat – még egyes zsidók aláirásokat is gyüjtöttek ellene, abszolut sikertelenül.

Aki valami kapcsolatot lát az elsikkasztott sikkasztási feljelentés és a Hunwald űgy között – azt saját felelőségére teszi. Mi mossuk kezeinket és sajnáljuk hogy ezzel a piszkos üggyel bemocskoltuk.

        Az origo hire igy folytatja:

Tanúként fogja meghallgatni a bíróság a Hunvald-ügyben Zoltai Gusztávot, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ügyvezető igazgatóját is - derül ki a vádiratból. Az iratban csak annyi áll, hogy a vád oldalán fog tanúskodni, maga Zoltai pedig nem adott felvilágosítást arról, hogy mi a szerepe a perben. "Nem tudom, miért idéztek be, ez majd a bíróságon kiderül" - mondta kérdésünkre Zoltai szűkszavúan, majd megköszönte érdeklődésünket, és letette a telefonját.

A Mazsihisz ügyvezető igazgatójának a neve tavaly novemberben merült fel először a Hunvald-ügyben. Akkor a Magyar Nemzet a birtokába jutott nyomozati anyagokra hivatkozva azt írta, hogy Hunvald György segítséget kért Zoltaitól. A rendőrség a letartózatatása előtti időben lehallgatta Hunvald György telefonját, a lap a beszélgetésekről készült jegyzőkönyvekből közölt részleteket.

Hunvald ezek szerint felhívta többek között Zoltai Gusztávot is, és azt mondta neki, hogy az ügyészségen nagyon rá vannak szállva. Zoltai erre megkérdezte Hunvaldtól, hogy utánanézzen-e a dolognak. Hunvald igent mondott, és közölte, hogy a Központi Nyomozó Ügyészségről van szó. "Ott el kéne sikálni, mert egyszerűen nem lehet normálisan hogyhívjákolni" - mondta a lap szerint Zoltainak, aki megígérte neki, hogy utánanéz és "odafigyel". A cikkből nem derül ki, hogy a beszélgetés mikor zajlott Hunvald és Zoltai között.

Ha Zoltai magánember lenne – mint ahogy reméljük: rövidesen lesz – semmi közünk nem lenne a dologhoz. Mindenki ott "sikál" ahol tud,  hogy "normálisan hogyhivjákolni" lehessen.

    De  Zoltai – egyelőre, sajnos – nem magánember, hanem a magyar zsidóság             (5-6 száz ember)üvigje.

     - - - és a bajai feljelentés el van "sikálva".

                                                                              *

ARCHIVUNKBÓL

Charlie_irta_ 2009.01.26. án a Szombatban

1) A pszeudoortodox posztneológia részben annak az örökre letűnt neológiának az ingatlanvagyonáért kapott állami juttatásokból él, melyhez dekára annyi köze, mint pl. az ortodoxiához vagy a Zen-buddhizmushoz, részint pedig azokból az egyéb állami juttatásokból és támogatásokból, melyek az adófizetők pénzét adják oda mindenféle ellenőrzési mechanizmus nélkül a hitközségnek.

2) Színvonaltalansággal kérkedni persze kortünet is, de egyszersmind kórtünetként is fölfogható, az pszichés exhibicionizmus szimptómája. A hitközség a legkülönfélébb szinteken érez beteges késztetést arra, hogy szétrántsa a kabátját.

Válasz erre 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése