2011. április 4., hétfő

HOGYAN (NE) LEGYÜNK ZSIDÓK?(9)

 

·       Ne higitsuk fel a zsidóságot!

·       Ne utánozzuk a gójokat!

·       Ne ültessünk a nyakunkra árulókat!

 

         Nehéz zsidónak lenni. És áldozatos. Ehhez nem elég kipát tenni a fejre egy cigány-koncerten a Dohányban. Ez nem zsidóság hanem olcsó szórakozás. A zsidóság lényege a kásrut, a szombattartás, a családi élet tisztasága.

 

  Ennek összessége a zsidó szellemiség. A zsidó szellem önállósága, a zsidó különállás. Mi talán nem vagyunk jobbak, de mindenesetre     m á s o k  vagyunk. A Midrás igy definiálja a zsidókat egy helyen: "szégyenlősek, könyörületesek és jótéteményeket gyakorolnak. Aki nem ilyen – az ezzel bizonyitja, hogy nem tartozik ehhez a néphez" (Jálkut, Jirmijáhu, r' 155).

 

    A Talmud a zsidókra applikálván az Irásverset "Igy vesszenek ki összes ellenségeid, Istenem, de akik szeretnek legyenek olyanok mint a felkelő nap!..."(Birák, 5, 31), azt mondja hogy "akik szégyenlősek de nem szégyenitenek meg senkit; hallják megszégyenitésüket, de nem válaszolnak, szeretetből teszik amit tesznek és készséggel fogadják a szenvedéseket – rájuk mondja az Irás, hogy "Akik szeretnek, olyanok mint a felkelő nap..." (Sábbát, 88, b).

 

    Ezeket a velünk született tulajdonságokat nem azabad elfelejtenünk és veszni hagynunk. A hosszu galut ezeket is belepte az út porával és a népek mocskával. Ki kell kefélni ezeket a "szip" tulajdonságokat; a csalárdságot, a chochmecolást, a bosszuállást és visszatérni a szégyenlősség, könyörületesség és jótékonyság hármasához.

 

                                                           *

     Mind ennek persze eleje és vége a zsidó nevelés, a megfelelő oktatók, óvónők, tanitók, iskolák – és rabbik. Véget kell vetni annak az áldatlan helyzetnek, amelyben a farok csóválja a kutyát és melyben tudatlan, zsidótlan alakok vezetik a zsidó életet. A forradalomnak alúlról kell elkezdődni.

 

   Nem hisszük  hogy a küszöbön álló hitközségi választások erre megfelelő alkalmat szolgáltatnak, mivel – hirek szerint – a választások "el vannak adva", minden előre el van "rendezve";a megélhetés-függő alkalmazottak serege és a megvásárolt mamelukok fejbólintásra szavaznak.

 

  Igy az egyes zsidóknak,  magukra hagyva és maradva, maguknak kell cselekedni.

 

     Először tudni kell, hogyan (nem) lehet zsidónak lenni:

 

   NEM szabad utánozni a gójokat, mert mi zsidók vagyunk.

 

    NEM szabad felhigitani a zsidóságot, annak a legrosszabb reform változatát választva, tudatlan és lelkiismeretlen "rabbik"tól irányitva.

 

     NEM szabad a zsidóság árúlóit a nyakunkba ültetni, fiktiv választásokkal . Ha másképp nem megy – bojkottáljuk a fiktiv választásokat. Akik Trianont nagyobb szerencsétlenségnek tartják mint a Soát és akik pénzért prostituálják a Dohány templomot és átverik Lau főrabbit – nem lehetnek a zsidóság vezetői.

 

Mit lehet tenni?

  Egyesülni kell és visszatérni a szakadás előtti állapotokhoz.

 

(Folyt.köv.)

 

                                               

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése