2008. december 28., vasárnap

GÁZA: FÖLDALATTI VIPERAFÉSZEK ÉS ÖNTÖTT ÓLOM

Rechovot, Izrael. Naftali Kraus jelenti a helyszinről, a háboru második napján

 

 A háboru második napján a Hamasz terrorszervezet által uralt Gázában számolják a halottakat és bosszut esküsznek. Izrael várt türelemmel, talán túl sokat is várt és amikor lecsapott -  nyomban megkezdődött a baloldali defetisták siráma és "világ proletárjai" egyesülnek, ismét mint mindig, Izrael elitélésében.

 

      Nyolc éve szenvednek Szdérot városka lakósai a gázai arab terrortól. Primitiv lövedékek, mint a második világháborus katjusák, amelyek amilyen gyilkosak lehetnek, olyan könnyen kezeli  őket egy-egy terrorista. Vállon viszik, leteszik, kilövik a 8-10 kilométeres távolságra menő lövedéket és elszaladnak. Rizikó nulla – esély a pusztitásra, ha a lövedék célbatalál – sok. A védekezés – mint amikor egy fegyveres katona próbál védekezni egy csúzlizó gyerek parittyájától. Az azonnal asszociáó – Dávid és Góliát. A palesztin terorista a Dávid – Izrael a Góliát. Szdérot és a  környék összeszoritott foggal tür és szenved: sebesültek, sérült házak, sokkolt emberek. Utóbb egy halott Netivotban. Ma volt a temetés.

 

     Mióta eluralkodott a déli, tengerparti sávon és elűzte onnan a korrupt, gyenge Fatachot, amely már hajlana a kiegyezésre, főleg egy felállitandó palesztin állam reményében – a szélsőséges moszlim Chamasz egy mini terrorállamot épitett ki Gázában. Egy földalatti terrorállamot, amely alagutak százain keresztül csempészi be a fegyvert és lőszert és terrorizálja a szomszédos Izraelt. Az lezárta az ővezetet, se ki se be és igy próbálja a terrort letörni.

 
   Már mindent megpróbáltak: volt egy féléves, un, fegyvernyugvás, amelyet a Chamasz bandák, a Jihád, a félkatonai szervezetetek, stb – naponta megszegtek. Naponta lőtték ki gyilkos rakétáikat izraeli településekre és a "csúzlik" lőtávolsága szinté napról-napra növekedett. Ma már elérték a 40 kilómétert és több izraeli nagyvárost is be tudnak lőni, köztük Asdód kikötővárost, Askeleont, Jávnét és most már Beér-Seváról beszélnek.

 

     Szdérotban megállt az élet, a lakósok naphosszat az óvóhelyen tartózkodnak, az üzletek zárva tartanak- melyik európai állam türné ezt? Magyarország türné, hogy román vagy szerb  gerillák lőjék határmenti városait, falvait?

 

    Izrael sokáig türt, nem akart háborut és a kormány már-már elérte és túllépte a nevetségesség határát. Az elmult szombaton – a meglepetés erejével – lecsapott és a  légierő több csapást mért a Chamasz gázai katonai objektumaira. Az eredmény: látványos (mindenki láthatja a képernyőkön a képeket), a palesztinok 300 halottról és többszáz sebesültről beszélnek. Az izraeli bombázók Szináj határán közel száz földalatti alagutat megsemmisitettek. Az akció folyik a viperafészek kifüstölésére. Ezuttal nincs szájtépés, nem beszélnek, hanem cselekednek. Az akció katonai neve: Öntött ólom, amely a pörgettyüre utal, amivel chanukakor játszanak a zsidó gyerekek, akik most a déli városokban és kibbucokban kezdetleges óvóhelyeken próbálják túlélni az arab terrort. Ezeket a "trenderli"ket, csinálták a mult században öntött ólomból...

 

   

מבצע ''עופרת יצוקה'' בעזה   Egyidejüleg beindult az olajozott szélsőbal, liberálisokkal kiegészitett részlege, melynek egy szava nem volt Szdérot és társai aknákkal való lövésére. Most "népirtásról" beszélnek és tüntetnek Izrael ellen, világszerte. Mindenki aki a maga szemében valakinek számit – követeli az akció leállitását. Feltehetően Izraelnek még 2-3 napja van az akció lebonyolitására, utána jön a Biztonsági Tanács, a  "dicső", amely ma egy demokratikus állam képében tetszeleg és az Eu, amely majd bemutatja a képmutatás iskolapéldáját. Addig be kell(ene) fejezni.

 

Reméljül hogy sikerül.

 

(Folyt köv.)

 

 

 

 

 

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése