2011. július 14., csütörtök

' A minisztérium nagyra értékeli az Emih erőfeszitéseit..."


AZ EMIH A HM TÁBORI RABBINÁTUSÁBAN




Együttműködési megállapodást írt alá július 4-én, hétfőn Budapesten Hende Csaba honvédelmi miniszter, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, illetve Sarkadi Sándor, az EMIH elnöke.




Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai székházában, a Manfred Wörner teremben került sor. Az eseményen Hende Csaba mellett a tárca képviseletében megjelent Simicskó István parlamenti államtitkár is.



A megállapodás értelmében – többek között - a Honvédelmi Minisztérium (HM) elismeri és nagyra értékeli az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségnek (EMIH) "a nemzet erkölcsi és szellemi felemelése érdekében tett közösségteremtő törekvéseit", erőfeszítéseit. Ennek megfelelően a HM támogatja az EMIH, mint a magyarországi zsidóság jelentős számú hívőjét képviselő hitközség azon célját, hogy a HM Tábori Lelkészi Szolgálat Tábori Rabbinátusban való szolgálat vállalásával részt vegyen a zsidó identitású katonák és más közszolgálati jogviszonyban álló személyek lelki gondozásában. A honvédelmi tárca háromoldalú (HM-MAZSIHISZ-EMIH) tárgyalásokat kezdeményez abból a célból, hogy az EMIH a HM Tábori Lelkészi Szolgálat Tábori Rabbinátus tevékenységében szervezetten részt vehessen, és ennek megfelelően a Tábori Rabbinátus működésére, feladataira vonatkozóan új megállapodás kerüljön kidolgozásra.



A megállapodás szignálását követően Hende Csaba megköszönte Köves Slomónak és Sarkadi Sándornak az eddigi együttműködést, és bizalmát fejezte ki azt illetően, hogy a minisztérium és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség együttműködése a jövőben is hasonlóan gyümölcsöző lesz.



(Forrás: MTI - Honvédelem.hu)


*


"Háromoldalu megállapodás"? Messiási idők!


Ehhez az kellett, hogy valaki, aki "rabbi" titulust visel, sikkasszon és kirúgják és a sipuccának ne legyen más, posszibilis jelöltje.


Akárhogy is legyen, a miókos-egyeduralmi-egyházügyes idők, úgy látszik örökre elmúltak.


Hála Istennek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése