2014. február 24., hétfő

AMIKOR A SIPUCCA (Suchman helyett)izraeli lapot idéz...

 MAGYAR VÁLSÁG: A CÉL ÉRDEKÉBEN A MAZSIHISZ IS

KIJÁTSZA AZ UKRAJNAI "ZSIDÓ (CHÁBÁD) KÁRTYÁT"

   A mazsihisz honlapjánál senki nem tud héberül (a rabbik sem), ennélfogva soha nem idéznek az izraeli héber sajtóból. Kivételt erősitő szabály volt ma, amikor az ukrajnai válság során lehetett ütni egyet az

"ellenség" a Chábád ellen. Igy aztán a sipuccai andika az izraeli Háárec-et idézi.

 

Tesség elolvasni – a sorok között is:

 

Ukrán válság – A cél érdekében Putyin kijátssza a „zsidó kártyát” is

A másfél milliós orosz ajkú lakosságnak is köszönhetően az ukrajnai események szerepelnek a vasárnapi izraeli lapok címoldalain: az értékelések szerint Oroszország még nem mondta ki az utolsó szót szomszédja ügyében.



A Háárec című lap vasárnapi száma szerint Putyin Janukovicsra tett Ukrajnában a 15 milliárd dolláros kölcsönnel, de Janukovics "nem volt elég putyini" az ellenzéki hangok időben történő elfojtásában. Azonban az orosz elnök semmit sem bíz a véletlenre és már előkészítette az utat ahhoz, hogy választás elé állítsa Ukrajnát: vagy Oroszország fennhatósága alatt marad, vagy elveszíti területének jelentős részét.

Ennek érdekében három hete megalapították az ország keleti részében, harkivi központtal az Ukrán Front nevű új szervezetet. Ennek neve azonos a második világháború idején Ukrajnát a nácik alól felszabadító szovjet hadseregcsoportok nevével. A cél érdekében kijátsszák a "zsidó kártyát" is: egy, az ukrán főrabbival, Jakov Bleichhel szemben álló, a Putyinhoz hű Chabad szervezethez tartozó kijevi rabbi menekülésre szólította fel a zsidókat az antiszemitizmus veszélye elől, hogy ezzel az ukrán tüntetőket neonáci színben tüntessék fel.

Putyin a Háárec szerint nem engedheti meg magának Ukrajna elvesztését, mert ezzel egyrészt erőt adna az orosz ellenzéknek, másrészt külpolitikai tekintélye is csorbulna. Az orosz elnök az utóbbi években sikeresen megakadályozta a nyugati beavatkozást Szíriában Bassár el-Aszad elnök ellen, erejének nyugati értékelésekor fontos tényező, hogy ukrajnai "előszobájában" miként képes képviselni érdekeit, ezért politikai sorsa összekapcsolódik Janukovicséval.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése